Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias. © RV

Hoe de politie de ‘lievelingsoom’ van de vermiste Ilias (12) in de val lokte met slimme list

Ilias Chahdi, de jongen van 12 uit Mortsel die al sinds donderdag vermist was, is gisteren levend en wel teruggevonden in het Waalse dorpje Steenkerke, in het gezelschap van zijn 'lievelingsoom'. Die werd opgepakt op verdenking van ontvoering. De politie lokte de oom in de val met een slimme list, waardoor hij zijn gsm weer aanzette. Vraag is nu waaróm hij zijn neefje kidnapte, en wat hij met hem van plan was. Volgens onze informatie is de oom een geradicaliseerde moslim, wiens naam eerder al opdook in een terreuronderzoek.

 1. Antwerpse bende ontvoert gokverslaafde en vriendin: “Meisje gaat als heroïnehoer voor ons werken tot je schulden zijn afbetaald!”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse bende ontvoert gokver­slaaf­de en vriendin: “Meisje gaat als heroïne­hoer voor ons werken tot je schulden zijn afbetaald!”

  Een Antwerpse bende heeft een gokverslaafde boekhouder (22) en zijn vriendin (27) ontvoerd en gegijzeld in ruil voor 60.000 euro losgeld. Als hij niet betaalde, zouden zij de vriendin met heroïne inspuiten en haar verkopen in de prostitutie in Noord-Frankrijk. De opdrachtgever van dit alles was de zachte maar moegetergde computernerd Amara K. Er hangt hem 8 jaar cel boven het hoofd.
 2. Hoe verlos je Antwerpen van zwerfvuil? Sam Van Rooy (VB) wil draconische boetes, schepen Fons Duchateau (N-VA) wijst op gestegen pakkans
  PREMIUM
  Antwerpen

  Hoe verlos je Antwerpen van zwerfvuil? Sam Van Rooy (VB) wil draconi­sche boetes, schepen Fons Duchateau (N-VA) wijst op gestegen pakkans

  De voorbije vijf jaar is de hoeveelheid opgehaald sluikstort in de stad Antwerpen gestaag gegroeid. In 2019 ging het om 9.200 ton, vijftien procent meer dan in 2015. Dat blijkt uit het antwoord van schepen Fons Duchateau (N-VA) op een vraag van Sam Van Rooy (Vlaams Belang). “Het is de hoogste tijd voor draconische boetes om de stad van sluikstort en zwerfvuil te verlossen”, stelt de fractieleider van het VB.
 3. Kazen Van Tricht viert vijftigste verjaardag: “We mogen best wat meer trots zijn op onze kaas, Belgen zijn nog te bescheiden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Kazen Van Tricht viert vijftigste verjaardag: “We mogen best wat meer trots zijn op onze kaas, Belgen zijn nog te bescheiden”

  Kazen Van Tricht bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. Althans, dat was de bedoeling, want ook hier gooide corona roet in het eten. In 1970 wilde grootmoeder Juliette eens iets anders in het leven. Samen met haar man Pieter Van Tricht opende ze een delicatessenzaak in de Fruithoflaan, maar zoon Michel zette vol in op kaas. Nu staat kleinzoon Frederic aan het roer van het familiebedrijf. De beste kaaswinkel van Europa - volgens The Wall Street Journal - heeft nog grootse plannen. Zo staan Australië, Japan en China nog op het verlanglijstje als afzetmarkt. De familie Van Tricht over het schoonste product van de wereld.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement