Jan De Zutter bij enkele van zijn pastels in galerie Berkenveld. "Ik vertel geen verhaal. Voor mij gaat het om het wonder van het moment."
Volledig scherm
Jan De Zutter bij enkele van zijn pastels in galerie Berkenveld. "Ik vertel geen verhaal. Voor mij gaat het om het wonder van het moment." © Klaas De Scheirder

Hoe de lockdown en pastels het leven van Jan De Zutter veranderden: “Ik zoek het wonder van het moment”

Antwerpen/WilrijkKunst kan de wereld redden, maar redt ook de mens. Vraag het maar aan Jan De Zutter. Zeker zijn we nooit, maar de kans is reëel dat je zeer gelukkig wordt van zijn tentoonstelling ‘The Lockdown Pastels’ in de Wilrijkse galerie Berkenveld van Koen Vervliet. Kijken naar zijn impressies van de zee, de golven en de wolken doet je de tijd vergeten.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Roze hotspot MOOY opent tweede zaak met milkshakes, cupcakes en ‘cakesicles’
  Antwerpen

  Roze hotspot MOOY opent tweede zaak met milkshakes, cupcakes en ‘cakesicles’

  Een volledig roze interieur vol bloemen, roze velvet, roze bestek en zelfs roze toiletpapier: MOOY kroonde zich al in 2018 tot de meest Instagrammable lunchspot van Antwerpen. Daar komt nu nog een tweede zaak bij. Met MOOY Bakery pakt eigenares Yana Lamon uit met een volledig nieuw concept voor zoetebekken aan de overkant van de huidige zaak in de Lombardenvest. Je vindt er milkshakes, cupcakes, ‘cakesicles’ en fancy zoete en hartige toasts.