De West-Hinder III in dok 1, naast de gebouwen van Stormkop.
Volledig scherm
De West-Hinder III in dok 1, naast de gebouwen van Stormkop. © RV/Georges Janssens

Historisch lichtschip West-Hinder III is thuisgekomen: blikvanger van Droogdokkensite

AntwerpenHet historische lichtschip West-Hinder III is op zijn definitieve ankerplaats gearriveerd: dok 1 van de Droogdokkensite op het Eilandje. Voorlopig kun je het 70 jaar oude schip vanop afstand bekijken, in de loop van 2022 kun je erop, zodra de droogdokkensite geopend is.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Skaters protesteren massaal tegen skateverbod Scheldekaaien: “Skaten kómt van de straat en hoort op de straat, niet in een park”
  ANTWERPEN

  Skaters proteste­ren massaal tegen skatever­bod Schelde­kaai­en: “Skaten kómt van de straat en hoort op de straat, niet in een park”

  Skaters zijn niet meer welkom op het populaire Theaterplein tussen 22 en 6 uur en op de Scheldekaaien - nog populairder bij skaters - mogen ze zelfs niet meer komen. Vrijdagavond kwamen enkele honderden skaters uit protest samen op het Theaterplein en trokken in stoet richting de Scheldekaaien. “Neem onze jeugd niet af, wij blijven gewoon op de kaaien skaten, of ze dat nu willen of niet.”
 1. Bendeleden die jacht maken op pedofielen riskeren celstraffen voor 21 brandbommen in auto: “Gelukkig zijn die niet op de afspraak geraakt”
  PREMIUM
  Antwerpen/Meer

  Bendeleden die jacht maken op pedofielen riskeren celstraf­fen voor 21 brandbom­men in auto: “Gelukkig zijn die niet op de afspraak geraakt”

  Vier leden van Brotherhood Sin Miedo, opgericht om te strijden tegen pedofilie, staan terecht voor het bezit en vervoer van verboden wapens. Bij een verkeerscontrole vond de wegpolitie 21 brandbommen in hun koffer. De mannen bleken op weg naar een afspraak met de beruchte motorbende Bandido’s. De procureur vordert 30 maanden celstraf tegen de president Andino B. van Brotherhood Sin Miedo.
 2. UA-rector wil ‘schachtenverkoop’ verbieden, maar wat vinden de studentenclubs zélf? “Bij ons gebeuren geen buitensporigheden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  UA-rector wil ‘schachten­ver­koop’ verbieden, maar wat vinden de studenten­clubs zélf? “Bij ons gebeuren geen buitenspo­rig­he­den”

  Moet de ‘schachtenverkoop’ – de traditie dat kersverse studenten per opbod ‘verkocht’ worden en daarna (vernederende) taken moeten vervullen – expliciet verboden worden? UA-rector Herman Van Goethem meent dat de praktijk misbruik in de hand werkt en vindt van wél. Antwerps onderwijsschepen Jinnih Beels (Vooruit) neemt voorlopig geen standpunt in. En ook de Antwerpse studentenverenigingen reageren uiterst voorzichtig. “We willen, zo nét voor de start van het academiejaar, niet in een mediastorm belanden.”