Kennedytunnel
Volledig scherm
Kennedytunnel © Kristof Pieters

Hinder door afgesloten Kennedytunnel valt voorlopig mee

AntwerpenDe afsluiting van de Kennedytunnel richting Nederland voor werken aan de verlichting en brandwerende platen heeft vrijdagavond en zaterdagochtend al tot files geleid, maar voorlopig valt de hinder al bij al mee. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht in de loop van zaterdagvoormiddag wel steeds langere wachttijden, wanneer er meer recreatief verkeer op de baan is.

  1. Verkeersellende in Merksem slechts voorproefje? In 2025 gaat héle viaduct tegen de grond: “Een vijf jaar durende superwerf”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Verkeersel­len­de in Merksem slechts voorproef­je? In 2025 gaat héle viaduct tegen de grond: “Een vijf jaar durende superwerf”

    De werken aan de kapotte brugvoeg op het viaduct van Merksem zijn zondagochtend definitief achter de rug. De hele week hebben de werkzaamheden doffe verkeersellende veroorzaakt. Een voorafname op de toekomst? Best mogelijk. Want over twee jaar gaat het héle viaduct tegen grond en maakt het plaats voor een stuk nieuwe Ring dat in een sleuf wordt ingegraven en deels wordt overkapt. Een vijf jaar durende ‘superwerf’ waar bestuurders nu al hun hart voor vasthouden.