Hevige brand op Eilandje in Antwerpen is geblust, brandweer blijft nog nablussen

De brand die zondag uitbrak op het Eilandje in Antwerpen is volledig geblust. De brandweer blijft nog wel enkele uren aanwezig om na te blussen, te ventileren en verdere metingen uit te voeren. De Tavernierkaai en de Rijnkaai blijven nog tot 21 uur afgesloten voor het verkeer. Dat melden de brandweer en de politie via Twitter.

  1. Willem Elsschot verkent Antwerpen verder in nieuwe muurschildering Hendrik Consciencebib: “Symboliseert schat aan boeken die je hier kan vinden”
    ANTWERPEN

    Willem Elsschot verkent Antwerpen verder in nieuwe muurschil­de­ring Hendrik Conscience­bib: “Symboli­seert schat aan boeken die je hier kan vinden”

    De klassieker ‘Kaas’ van Willem Elsschot is bij de noorderburen verplichte lectuur bij quasi elke scholier maar is ook in ons land erg populair. Striptekenaar Dick Matena maakt het werk nu verder onsterfelijk op de gigantische gevel van de Hendrik Consciencebibliotheek in het hartje van de stad. “De nieuwe tekening symboliseert ook de schat aan boeken die je hier kan vinden.”