Volledig scherm
Rupert Suply was een getalenteerd voetballer en dj © Hope Benefiet vzw

Het stevigste benefietfeestje van het jaar: dj’s herdenken dood Rupert Suply met snoeiharde beats in Club Cargo

In 2016 verloor de Antwerpse dj en voetballer Rupert Suply na een moedige strijd van 10 jaar zijn leven aan kanker. Drie jaar later slaat de door hem opgerichte vzw Hope Benefiet, die onder meer kankeronderzoek steunt, de handen in elkaar met Antwerpse dj’s voor een stevige benefietparty in Cargo Red & Blue.

Rupert Suply was een beloftevolle voetballer toen in 2007 botkanker vastgesteld werd. Toen hij de sport moest opgeven, stortte hij zich vol overgave op de muziek en hij maakte furore als dj. 10 jaar lang streed hij tegen de ziekte en daarbij bleef hij altijd positief, ondanks dat hij meer dan 650 chemobehandelingen onderging. Uiteindelijk koos hij, moegestreden en met volgens de dokters nog maar één maand te leven, voor euthanasie toen de pijn ondraaglijk werd.

Rupert schonk zijn vrouw Bonny — ze trouwden enkele dagen voor zijn dood — een zoontje van nu drieënhalf, Lewis, maar hij zette zich ook jaren in voor een goed doel dat hij zelf had opgericht: de vzw Hope Benefiet.

Quote

Met deze party willen we het leven vieren en Rupert ook een stukje laten voort leven. Het is de eerste keer dat we voor de vzw Hope echt een nightlife event organise­ren

Wesley Van der Beken

Animatiefilm

Partyconcept LUVLIFE verzamelt nu een aantal van Antwerpens beste dj’s voor een benefietparty in Cargo (de voormalige Red & Blue, red.) op zaterdag 16 februari. “Met deze party willen we het leven vieren en Rupert ook een stukje laten voort leven. Het is de eerste keer dat we voor de vzw echt een nightlife event organiseren”, zegt Ruperts beste vriend Wesley Van der Beken. “De vzw die hij in het leven riep, deed al heel mooie dingen voor het onderzoek naar kanker, maar Rupert wilde meer doen, ook voor mensen die lijden aan een andere ziekte of tegenslag kennen. De inkomsten gingen de voorbije jaren daarom ook naar interactieve spelen (Hope Tower en Hope On Wheels) die Hope Benefiet plaatste in tal van kinderafdelingen van Vlaamse ziekenhuizen. Die ingeslagen richting willen we voortzetten. We willen bijvoorbeeld graag een animatiefilm laten ontwikkelen die kinderen op een bevattelijke manier uitlegt wat langdurig ziek zijn betekent.”

Crème de la crème

Na de Hope Sports, Kids & Family Days, waar een sportieve namiddag gekoppeld werd aan een kinderfeest, bbq en dj sets, zal het partyconcept LUVLIFE inzetten op het nachtleven. “Rupert was zelf een begenadigd dj met onder meer sets op Tomorrowland op het palmares. Voor de party hebben we echt Antwerps finest uitgenodigd, de crème de la crème van de dj-scene. Onder meer Noski, Delafino, Phill Dacunio, Dj Licious, Baboons, Roma en Khlr komen allemaal belangeloos de beste house, deephouse en clubtracks spelen ten voordele van de Hope vzw. Er zal ook live sax, viool en percussie zijn dankzij Nur!, Renato en Hans Force.”

Wesley verwacht een vol huis in club Cargo. “We mikken toch op ongeveer 800 man zaterdag. Er zijn wel nog een aantal kaartjes te koop via de website Hopebenefiet.be, een aantal voorverkoopadressen op die site en via de Facebookpagina van het event.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement