Volledig scherm
Gewezen advocaat Marc G. werd maandag gearresteerd op verdenking van oplichting. © Patrick Lefelon

Het regent klachten tegen sjoemelende advocaat

De 59-jarige voormalige zakenadvocaat  Marc G. uit Kapellen, met kantoor in Merksem, is aangehouden en moet zeker tot vrijdag in de gevangenis blijven. Het parket beticht hem van oplichting, schriftvervalsing, diefstal en niet-nakoming van verplichtingen als vereffenaar. 

Iedereen vraagt zich nu af hoe gewezen advocaat Marc G. zolang kon doorgaan met zijn dubieuze praktijken. Er duiken verhalen van tien jaar geleden op van klanten  die met advocaat Marc G. in conflict raken na het afhandelen van een erfenis. 

Andere klagers herinneren aan de moeilijke afwikkeling van de overstromingsramp van Merksem. Advocaat Marc G. was toen de raadsman van vzw Merksem Solidair. Na 17 jaar kregen zij een schadevergoeding toegekend maar niemand schijnt te weten of die betalingen correct zijn verlopen. 

Het Antwerpse parket stelt dat de jongste dagen de klachten over Marc G. binnenlopen. Een omvang van de vermeende fraude maken is nog niet mogelijk.  In elk geval loopt die in de miljoenen. Een Nederlands-Monegaskische zakenman heeft advocaat Marc G. aangeklaagd voor 3,4 miljoen euro. 

De speurders van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) hebben maandag drie huiszoekingen uitgevoerd in twee privé-woningen en in het advocatenkantoor. 

De Orde van Advocaten liet gisteren weten dat pas in oktober een eerste klacht tegen Marc G. is binnengekomen. Daarop heeft de stafhouder onmiddellijk gereageerd met een disciplinair onderzoek. Dat onderzoek loopt nog.  Marc G. is sinds 3 januari geen advocaat meer. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Drugsdealer (30) op heterdaad betrapt

  Drugsdea­ler (30) op heterdaad betrapt

  Het politiewijkteam van het zorggebied West besteedt geregeld extra aandacht aan de omgeving in het zuiden van de regio. Ook in de nacht van zaterdag op zondag werd er verhoogd toezicht gehouden in de onmiddellijke omgeving van verschillende horecazaken. Er werd een drugsdealer op heterdaad betrapt toen hij drugs kwam leveren bij een gebruiker. De verdachte had nog geld en andere verdovende middelen op zak. In zijn auto vond de politie nog een som geld en cocaïne die verstopt zat in een lege melkfles. Het voertuig, de drugs, de som geld en drie mobiele telefoons werden in beslag genomen. De verdachte van dertig jaar werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
 2. Ontlasten op de openbare weg, drugs in het verkeer en agressief bedelen: politie controleert op overlast

  Ontlasten op de openbare weg, drugs in het verkeer en agressief bedelen: politie contro­leert op overlast

  Het wijkonderzoeksteam van de regio West van de lokale politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een actie ‘Tsunami’ gehouden. Die actie kaderde in de aanpak van alle overlast op een klein gebied in de regio. Die nacht werden twee processen-verbaal opgesteld omdat iemand drugs gebruikt had in het verkeer. Twee personen kregen een pv omdat ze agressief bedelden. Eén iemand kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld. Eén persoon werd betrapt tijdens het rijden met rijverbod. Drie personen kregen een gas-boete omdat ze zich ontlastten op de openbare weg.
 3. Man met tang en twee gestolen fietsen gepakt

  Man met tang en twee gestolen fietsen gepakt

  Een alerte getuige zag zaterdagochtend hoe iemand zich bezig hield met twee fietsen aan de Eiermarkt in het stadscentrum. De persoon in kwestie had een grote tang in zijn achterzak zitten. De getuige vond dat erg verdacht en liet dat aan de politie weten. De politie kreeg de verdachte in het vizier met het camerasysteem. Dat de verdachte met twee fietsen onderweg was en opvallende kledij droeg, maakte het iets makkelijker voor de politie om de man te herkennen en tegen te houden. Dat gebeurde aan de Vlasmarkt. De man werd meegenomen naar het politiegebouw aan de Noorderlaan waar hij verhoord werd over de feiten.
 4. Minderjarige straatovervaller en twee kompanen gepakt

  Minderjari­ge straatover­val­ler en twee kompanen gepakt

  In de afgelopen nacht werd een man van 22 jaar overvallen aan de Sint-Jacobsmarkt. Een aantal personen zouden het slachtoffer eerst aangesproken hebben met de vraag of ze een sigaret konden krijgen. Al snel vroegen ze zijn geld, mobiele telefoon en portefeuille. Eerst weigerde de man dat waarop de daders begonnen te schoppen en te slaan. Het slachtoffer wilde verdere escalatie vermijden en gaf uiteindelijk wat geld aan zijn belagers. Die sloegen op de vlucht in de richting van het Theaterplein. Er werden meteen een aantal politiepatrouilles ter plaatse gestuurd. Bij nazicht in de omgeving konden drie verdachten, onder wie een minderjarige, gevonden worden. Ze werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.