Volledig scherm
Gewezen advocaat Marc G. werd maandag gearresteerd op verdenking van oplichting. © Patrick Lefelon

Het regent klachten tegen sjoemelende advocaat

De 59-jarige voormalige zakenadvocaat  Marc G. uit Kapellen, met kantoor in Merksem, is aangehouden en moet zeker tot vrijdag in de gevangenis blijven. Het parket beticht hem van oplichting, schriftvervalsing, diefstal en niet-nakoming van verplichtingen als vereffenaar. 

Iedereen vraagt zich nu af hoe gewezen advocaat Marc G. zolang kon doorgaan met zijn dubieuze praktijken. Er duiken verhalen van tien jaar geleden op van klanten  die met advocaat Marc G. in conflict raken na het afhandelen van een erfenis. 

Andere klagers herinneren aan de moeilijke afwikkeling van de overstromingsramp van Merksem. Advocaat Marc G. was toen de raadsman van vzw Merksem Solidair. Na 17 jaar kregen zij een schadevergoeding toegekend maar niemand schijnt te weten of die betalingen correct zijn verlopen. 

Het Antwerpse parket stelt dat de jongste dagen de klachten over Marc G. binnenlopen. Een omvang van de vermeende fraude maken is nog niet mogelijk.  In elk geval loopt die in de miljoenen. Een Nederlands-Monegaskische zakenman heeft advocaat Marc G. aangeklaagd voor 3,4 miljoen euro. 

De speurders van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) hebben maandag drie huiszoekingen uitgevoerd in twee privé-woningen en in het advocatenkantoor. 

De Orde van Advocaten liet gisteren weten dat pas in oktober een eerste klacht tegen Marc G. is binnengekomen. Daarop heeft de stafhouder onmiddellijk gereageerd met een disciplinair onderzoek. Dat onderzoek loopt nog.  Marc G. is sinds 3 januari geen advocaat meer. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rock Around The Serviceflats: PVDA danst voor betaalbare serviceflats in Sint-Andrieswijk

  Rock Around The Service­flats: PVDA danst voor betaalbare service­flats in Sint-An­drieswijk

  Betaalbare serviceflats voor iedereen én geen extra kosten voor bewoners bij een verhuis: de Antwerpse PVDA kleedde die eis dit weekend in met een ‘Rock Around the Serviceflats’ in de Sint-Andrieswijk. Aan het plein Oever gaat het Antwerps Zorgbedrijf 47 serviceflats renoveren, om er 37 over te houden. De marxistische partij is bezorgd over de verhuis van de bewoners en wil met een petitie naar de gemeenteraad.
 1. Taxichauffeur stopt vandalen

  Taxichauf­feur stopt vandalen

  Een taxibestuurder riep dit weekend de politie erbij omdat hij aan de Paardenmarkt achter een aantal jongeren zat die de spiegels van verschillende wagens beschadigd hadden. Ze zouden wild tekeer zijn gegaan en de spiegels met de voeten afgestampt hebben. Ze gooiden ook vuilnisbakken op de grond en beschadigden enkele openbare steps. Aan de hand van de beschrijvingen konden de aangestuurde patrouilles en het prostitutieteam dat bijstand leverde enkele verdachten gevat worden. De drie jongeren werden in het Schipperskwartier tegengehouden worden. Het juiste aantal benadeelden moet nog in kaart gebracht worden. Wie schade opliep, kan online of via de Blauwe Lijn een afspraak maken met de politie om aangifte te doen.
 2. ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeertje Tinka, gorillababy Thandie vertedert bezoekers

  ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeer­tje Tinka, gorillaba­by Thandie vertedert bezoekers

  Ik zag twee beren... De Antwerpse Zoo beleeft vroege topdagen, dus werd het dit weekend behoorlijk druk. Ook de dieren doen hun voordeel met het fraaie weer. Neem nu de brilberen. De verzorgers verrasten de kleine Tinka, dit weekend precies 1 jaar oud, met een ‘fruittaart’. Dat pakte enigszins anders uit. Tinka zette stevig de tanden in de kartonnen doos en leek niet geïnteresseerd in al het lekkers. Een buitenkans voor Tinka’s mama Zamora, die er niet kon aan weerstaan.