Navagio Beach is enkel per boot bereikbaar. Op het strand ligt sinds 1980 een smokkelschip van de Grieks-Italiaanse maffia. Kiriakos Varvatakos (rechts) was de kapitein van het smokkelschip.
Volledig scherm
PREMIUM
Navagio Beach is enkel per boot bereikbaar. Op het strand ligt sinds 1980 een smokkelschip van de Grieks-Italiaanse maffia. Kiriakos Varvatakos (rechts) was de kapitein van het smokkelschip. © Getty Images/Tessa Kraan

Het maffiaverhaal achter het mooiste strand van Griekenland, met hoofdrol voor Antwerpse kapitein: “Toen mijn pistool dienst weigerde, heb ik mijn machinist er maar mee op zijn kop geklopt”

AntwerpenHet mooiste en meest gefotografeerde strand van Griekenland is ‘Navagio Beach’ op het eiland Zakynthos. Navagio is Grieks voor scheepswrak. Op het strand ligt het wrak van de Panagiotis, een smokkelschip dat in oktober 1980 terecht kwam in een storm en net niet te pletter sloeg op de rotsen. Hoe dat kwam? “Er zijn zoveel verhalen... maar alleen ik weet wat er die nacht is gebeurd”, zegt Kiriakos Varvatakos (73), bijgenaamd ‘de Griek uit Ekeren’.