Nadia Nsayi voor de obelisk die herinnert aan het ontstaan van de kolonie Belgisch Congo
Volledig scherm
Nadia Nsayi voor de obelisk die herinnert aan het ontstaan van de kolonie Belgisch Congo © Klaas De Scheirder

Het foute verleden van het Museum van Schone Kunsten: Nieuwe stadswandeling focust op vergeten relaties met Belgische ex-kolonie

Het debat over het koloniale verleden van België in Congo laait momenteel hoog op. Nadia Nsayi, zelf afstammeling van een Congolese grootmoeder en een koloniale blanke grootvader, richt met Pax Christi en Broederlijk Delen stadswandelingen in die de vergeten relaties tussen Antwerpen en Congo wil opfrissen. 

 1. Superfan zamelt al 5.200 euro in met digitale kerstkaarten van de Antwerpse ZOO: “De dierentuin is cultureel erfgoed en dat moeten we te allen tijde beschermen”
  PREMIUM
  Antwerpen/Mortsel

  Superfan zamelt al 5.200 euro in met digitale kerstkaar­ten van de Antwerpse ZOO: “De dierentuin is cultureel erfgoed en dat moeten we te allen tijde beschermen”

  De Antwerpse ZOO gaat misschien wel door het moeilijkste jaar in zijn bestaansgeschiedenis. En dus zijn alle beetjes welkom om de financiële put net iets kleiner te maken. Superfan Ronny Mullens biedt daarom digitale kerstkaarten aan met foto’s op van de dieren. Iedereen is vrij om zelf een bijdrage te leveren voor de kaarten. De opbrengst gaat integraal naar de ZOO. De teller staat ondertussen al op een mooie 5.200 euro.
 2. Stad start ruimtelijk uitvoeringsplan Cultuurpark op: “Cultuurpark moet cultuur-recreatieve toplocatie worden”
  Antwerpen

  Stad start ruimtelijk uitvoe­rings­plan Cultuur­park op: “Cultuur­park moet cul­tuur-recreatie­ve toplocatie worden”

  Het college keurde vorige week de intentie tot de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Cultuurpark goed. Het gebied van dat RUP Cultuurpark bevindt zich tussen de Gérard Le Grellelaan, de Vogelzanglaan, de Jan Van Rijswijcklaan en de Ring. In het voorjaar van 2021 wordt de procedure gestart en organiseert de stad een inspraakmoment voor de buurt.
 1. Vijfduizend ton hooi en stro in Philippine 'kan nog dagen branden'
  Play

  Vijfdui­zend ton hooi en stro in Philippine 'kan nog dagen branden'

 2. Basisschoolleerlingen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'
  Play

  Basis­school­leer­lin­gen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement