Volledig scherm
Bolleke De Koninck Brouwerij De Koninck bier Antwerpse brouwerij © © Bart Leye

‘Het bolleke’ wordt nu ook officieel ‘Bolleke’

Met het Bollekesfeest voor de deur heeft Brouwerij De Koninck groot nieuws. Het alombekende ‘bolleke’, vroeger een koosnaampje, heet vanaf vrijdag ook officieel ‘Bolleke’. De naamsverandering gaat gepaard met een limited edition trui van KLEIR, met de slogan ‘ZEGTMORBOLLEKE’.

Tot voor kort heette het bolleke van De Koninck nog gewoon ‘De Koninck’, maar de bijnaam ‘bolleke’ ging al snel een eigen leven leiden onder de Antwerpenaar.  “Door de vorm van het glas werd het al snel een ‘bolleke’ genoemd”, zegt Sven Dekleermaeker, meesterbrouwer bij brouwerij De Koninck. “En die bijnaam is nooit meer verdwenen, zelfs in de brouwerij noemden we het zo. Als brouwerij is het natuurlijk super dat een bijnaam van jouw bier zo gaat leven, en omdat toch iedereen ‘bolleke’ zegt, hebben we het dan ook maar officieel zo genoemd.”

Voor alle duidelijkheid, aan het bier zelf wordt niet geraakt. Enkel het glas en het flesje krijgen een ander etiket, en overal waar vroeger De Koninck stond als biernaam, wordt nu Bolleke. Ook op het Bollekesfeest kan je nu dus een officieel Bolleke drinken. “We leven al een tijdje met het idee, maar het Bollekesfeest is natuurlijk het ideale moment om de naamsverandering door te voeren”, zegt Dekleermaeker. 

Voor de aankondiging van de officiële naamsverandering van Bolleke De Koninck naar kortweg Bolleke heeft de brouwerij een limited edition trui ontworpen, samen met het jonge Antwerpse kledinglabel KLEIR. KLEIR is een Antwerps kledinglabel opgestart door twee jonge Antwerpse ondernemers, Nick Daelemans (25) en Mathias Vertessen (26). Via hun kledinglabel willen ze hun liefde voor het dialect van ’t Stad meegeven. Met de zin ‘zegtmorbolleke’ geeft de brouwerij z’n fans hun zin. Je kan de trui kopen in de shop van de brouwerij.

Volledig scherm
Bolleke De Koninck © © Bart Leye
Volledig scherm
De limited edition trui. © © Bart Leye
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Achter de schermen van Cultuurmarkt heerst financiële ongerustheid: Fakkeltheater vreest wegvallen subsidies

  Achter de schermen van Cultuur­markt heerst financiële ongerust­heid: Fakkelthea­ter vreest wegvallen subsidies

  Duizenden bezoekers hebben hun ogen de kost gegeven op de jaarlijkse Cultuurmarkt. De hele Antwerpse binnenstad vormde het decor voor honderden cultuurhuizen die hun programma voor het komende seizoen voorstellen. Dankzij een (opnieuw) erg warme zomerdag was de sfeer erg goed. Toch is het niet alleen peis en vree. Het Fakkeltheater hoopt nog steeds opnieuw op Vlaams geld om de toekomst van het populaire theaterhuis veilig te stellen.
 2. Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Een bewoner van de Haantjeslei belde zaterdagnacht de politie omdat ze zag hoe twee mannen verschillende fietsen weghaalden uit de straat. Bij aankomst van de politie zetten beide verdachten het op een lopen. Eén van de verdachten kon in de Lemméstraat gevat worden. Hij had zich onder een auto verstopt, maar kon na een schermutseling door de inspecteurs geboeid worden. Hij verklaarde zelf dat hij te veel drugs had gebruikt en daarom geen controle had over zijn acties. Na een controle bleek de 41-jarige man nog geseind te staan ook omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten.
 3. Motorrijder zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Motorrij­der zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Op de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat is zaterdagnacht een man van 38 jaar zwaargewond geraakt toen hij, rijdend op een brommer, op een wagen knalde die bezig was met een parkeermanoeuvre. De man kwam zwaar ten val en bloedde hevig. Een ploeg van het politiewijkteam kon de man de eerste zorgen aanbieden door een tourniquet aan te leggen in afwachting van de medische hulpdiensten. De man bleek rond te rijden zonder helm. Volgens een getuige had hij eerder al een rood licht genegeerd en reed hij aan hoge snelheid toen hij inreed op de parkerende wagen. De man verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar zijn toestand stabiliseerde in het ziekenhuis. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man onder invloed was op het moment van het ongeval.