Wouter Steel en Eef Franckx stellen hun werken tentoon tijdens de expo Symbiotic.
Volledig scherm
Wouter Steel en Eef Franckx stellen hun werken tentoon tijdens de expo Symbiotic. © Klaas De Scheirder

“Het begon als tijdverdrijf op wc. Daarom noem ik het ook shit-art”: Wouter Steel (46) en Eef Francx (45) exposeren voor het eerst samen

Antwerpen‘Symbiotic’: zo zal de expositie van Wouter Steel (46) en Eef Francx (of Patteef) (45) in de Apex Gallery in Hopland heten. Van 26 november tot 31 januari is er een symbiose van de werken van de schilder en collagemaker te bewonderen, steeds met referentie naar de grote klassiekers, gevoel voor humor en toch met de vinger aan de pols van de actualiteit. “Wij maken geen kunst voor de elite.”

 1. Oppositiepartij Groen blij met Antwerps klimaatplan: “Nodige stap vooruit”
  Antwerpen

  Oppositie­par­tij Groen blij met Antwerps klimaat­plan: “Nodige stap vooruit”

  Oppositiepartij Groen noemt het klimaatplan dat het Antwerpse stadsbestuur klaar heeft “een heel ambitieus plan” en wil het graag meer in detail bespreken met schepen voor Klimaat Tom Meeuws (sp.a). “Het stadsbestuur zal in Groen een medestander vinden om het mee uit te voeren”, zegt gemeenteraadslid Ilse van Dienderen. “Het lijkt degelijk onderbouwd, en we kijken er naar uit om in de gemeenteraad en de commissies de details verder te ontdekken.”
 2. UITGETEST. Onze redactie bestelt bij 15 Antwerpse frietkoten voor Week van de Friet: “Extra punten voor uitbater die luidkeels Jimmy Frey meezingt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  UITGETEST. Onze redactie bestelt bij 15 Antwerpse frietkoten voor Week van de Friet: “Extra punten voor uitbater die luidkeels Jimmy Frey meezingt”

  De Vlaming en zijn frietkot: het is en blijft een onafscheidelijk duo. Om ons gouden culinair erfgoed in de schijnwerper te zetten, vindt daarom jaarlijks de Week van de Friet plaats. De 21e editie van de week die onze frietkotcultuur eert, loopt dit jaar van 30 november tot zondag 6 december. U hebt dus nog één weekend om u helemaal te laten gaan, en we helpen u graag de juiste keuze te maken. Het allerbeste frietkot van Antwerpen? Wij testten (niet geheel tegen onze zin) vijftien Antwerpse frituren uit.
 1. Deze kinderen weten nu ook wie Sinterklaas is
  Play

  Deze kinderen weten nu ook wie Sinter­klaas is

 2. Familie de Jager in Dreischor viert uitbundig kerst
  Play

  Familie de Jager in Dreischor viert uitbundig kerst