De National
Volledig scherm
PREMIUM
De National © BJS

Heropening buurtcinema De National verder af dan ooit: nadat bezieler in de cel belandde, is nu ook vzw achter project failliet

De heropening van De National, de per toeval ontdekte buurtcinema in Antwerpen-Noord, lijkt verder af dan ooit. Nadat vorig jaar Stefan D.V., die de verloederde bioscoop nieuw leven wilde inblazen, in de cel belandde voor gesjoemel, is nu ook de vzw achter het project failliet verklaard. De rechter heeft een curator de opdracht gegeven om zoveel mogelijk geld uit de brand te slepen.

 1. Voortaan énkel herbruikbare bekers tijdens weekendmarkt op Theaterplein, tot onvrede van handelaars: “De beleving voor de klant zal een flinke knauw krijgen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Voortaan énkel herbruikba­re bekers tijdens weekend­markt op Theater­plein, tot onvrede van handelaars: “De beleving voor de klant zal een flinke knauw krijgen”

  De eet- en drankkramen op de weekendmarkten op het Theaterplein veroorzaken al geruime tijd overlast – denk aan sluikstort en openbaar dronkenschap. De stad voert daarom een verbod op glas in. Handelaars reageren teleurgesteld. “Sommigen bieden een glaasje champagne aan. Dat drink je niet uit een herbruikbare festivalbeker.”
 2. OLT Rivierenhof kondigt Gratis Vrijdagconcerten aan en staat klaar om aftrap te geven van vier maanden lang feest
  DEURNE

  OLT Rivieren­hof kondigt Gratis Vrijdagcon­cer­ten aan en staat klaar om aftrap te geven van vier maanden lang feest

  Zomerfestival OLT Rivierenhof maakt zich klaar voor vier maanden jolijt in het openluchttheater in park Rivierenhof in Deurne. Met eindelijk nog eens ‘een zomer zoals in 2019’ heeft de organisatie alles uit de kast gehaald om een wonderbaarlijk programma samen te stellen. Op het programma onder andere Brian Wilson, DJ Shadow, Chet Faker, Rise Against, Elvis Costello, Lianne La Havas, Johan Verminnen, Meskerem Mees, Arsenal, Hans Teeuwen, Tash Sultana en Bart Peeters maar ook nieuwe festivals als Unwind, Contrair en Whisper en de befaamde gratis concerten op vrijdagen.