Niet met een traditionele eerste steen, wel met een boring voor het zogenaamde BEO-veld, zo gaf Antwerps burgemeester Bart De Wever het startschot voor de ontwikkeling van de nieuwe hightech campus van AP Hogeschool Antwerpen.
Volledig scherm
Niet met een traditionele eerste steen, wel met een boring voor het zogenaamde BEO-veld, zo gaf Antwerps burgemeester Bart De Wever het startschot voor de ontwikkeling van de nieuwe hightech campus van AP Hogeschool Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Herontwikkeling van Slachthuiswijk is uit de startblokken geschoten

AntwerpenDinsdag zijn de werken voor de ontwikkeling van de nieuwe Slachthuiswijk in Antwerpen officieel gestart. Eén van de vroegere slachthuishallen wordt getransformeerd tot een nieuwe, duurzame hightech campus voor AP Hogeschool, het eerste van vele projecten die er de komende jaren voor zullen zorgen dat de hele omgeving een impuls krijgt. 

  1. Antwerps vijfsterrenhotel wil ‘bepaald volkje’ uit publieke tuin houden, maar moet slagboom afbreken van stad
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Antwerps vijfster­ren­ho­tel wil ‘bepaald volkje’ uit publieke tuin houden, maar moet slagboom afbreken van stad

    De soap rond het nieuwe vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in hartje Antwerpen gaat verder. De eigenaar plaatste nu een slagboom voor de trage weg die doorheen de botanische tuin langs het hotel loopt. De stad geeft misnoegde buurtbewoners gelijk, de bareel moet verdwijnen. Maar bij Botanic Sanctuary denken ze daar anders over. “Drugs dealen, kamperen in de tuin… dat ‘volkje’ is hier niet welkom.”