Herken jij deze plek in Antwerpen?
Volledig scherm
PREMIUM
Herken jij deze plek in Antwerpen? © Felix Archief

Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen

Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek ‘Wie weet waar?’ welke plaats in Antwerpen er nu zoveel anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats.

Deze twee prachtige bruggen zijn tot mijn grote vreugde nooit afgebroken: ze staan vandaag de dag dus nog steeds te blinken over de vijver van de restanten van de Brialmontvestiging in park Mastvest, vlak bij Antwerp Expo, in de volksmond ‘Het Bouwcentrum’.

  1. Antwerpse drugshandel wordt beheerst door Marokkaanse clans: “Net de film 'Patser' in het echt”
    PREMIUM

    Antwerpse drugshan­del wordt beheerst door Marokkaan­se clans: “Net de film 'Patser' in het echt”

    “De Nederlanders zijn de “bad guys” in mijn boek. Door hun uit de hand gelopen gedoogbeleid zit Antwerpen nu met vooral Marokkaanse drugsbendes opgezadeld. Nederland was zo naïef te denken dat alleen de hippies op hun balkon wietplantjes zouden kweken. De drugssyndicaten zijn in het gat van het gedoogbeleid gesprongen en hebben Antwerpse clans meegetrokken.” Tot die conclusie komt de Nederlandse antropoloog Teun Voeten na twee jaar onderzoek. Zijn boek “Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse drugssyndicaten” is vandaag voorgesteld.