Niek Everts van organisatie 't Vlot organiseerde de viering. De foto's van Michael Arends (links) en Wesley Fiève prijkten fier op het kleine altaar in de Kerk van het Heilig Hart van Jezus.
Volledig scherm
Niek Everts van organisatie 't Vlot organiseerde de viering. De foto's van Michael Arends (links) en Wesley Fiève prijkten fier op het kleine altaar in de Kerk van het Heilig Hart van Jezus. © Klaas De Scheirder

Herdenkingsviering voor overleden daklozen Mike en Wesley trekt veel volk: “Het is onbegrijpelijk dat permanente opvang voor mensen die op straat moeten slapen niet allang een feit is.”

AntwerpenDe tragische dood van Michael Arends en Wesley Fiève groeit langzaam uit tot een symbool van de gehele daklozenproblematiek in Antwerpen. Hun lichamen werden in de nacht van 4 op 5 november teruggevonden in de fietsenstalling onder het Astridplein. Vrijdagavond werd hun lot in de Kerk van het Heilig Hart van Jezus in de Lange Beeldekensstraat voor de tweede keer herdacht. “Zoveel overlijdens in de wereld van de dak- en thuislozen. De telling slaat dubbel.”