Bevrijdingsparade in de straten van Antwerpen.
Volledig scherm
Bevrijdingsparade in de straten van Antwerpen. © Benoit De Freine

Herdenking van de Antwerpse bevrijding kaapt eventprijs weg

AntwerpenIn de Nekkerhal in Mechelen vonden woensdagavond de Belgian Event Awards plaats. Tijdens deze speciale ‘the roaring twenties’-editie werden zowel de winnaars van 2020 als van 2021 bekendgemaakt. Twee Antwerps events waren genomineerd, waarvan één een Gouden BEA won.

 1. Opnieuw wolf gespot in de Antwerpse haven: “De vraag is of het dier er zich gesetteld heeft”
  Antwerpen

  Opnieuw wolf gespot in de Antwerpse haven: “De vraag is of het dier er zich gesetteld heeft”

  Op WhatsApp circuleren nieuwe videobeelden van een rennende wolf op de Scheldelaan, dicht bij de BASF-fabriek. Na het bezoek van Asterix op tweede kerstdag is dit de tweede keer in korte tijd dat een ‘zwervende’ wolf de Antwerpse haven bezoekt. “Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een wolf twee keer in de haven belandt, tenzij hij er zich settelt”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
 2. Antwerpen rondt morgen kaap van 10.000 prikken bij vijf- tot elfjarigen
  Antwerpen

  Antwerpen rondt morgen kaap van 10.000 prikken bij vijf- tot elfjarigen

  Het was alle hens aan dek in de Marmeren Zaal in de ZOO van Antwerpen vorig weekend: 6.776 kinderen van vijf tot elf jaar kregen daar hun eerste Pfizervaccin tegen het coronavirus. De stad Antwerpen, die instaat voor de regie van de vaccinaties voor kinderen, laat weten dat ouders nog steeds gretig ingaan op de verstuurde uitnodigingen: “Zaterdag ronden we de kaap van 10.000 prikken.” Dat is één vijfde van het totaal in de doelgroep.
 3. Antwerpse PVDA’ers bij de politie geroepen na tonen van “illegale” foto’s op gemeenteraad: “Dit is pure intimidatie”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse PVDA’ers bij de politie geroepen na tonen van “illegale” foto’s op gemeente­raad: “Dit is pure intimida­tie”

  Antwerps PVDA-gemeenteraadslid Mie Branders en fractiemedewerker Sim Dereymaeker worden door de politie opgeroepen om te getuigen in een zaak van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven. Aanleiding is het tonen van foto’s van mankementen in sociale appartementsblokken op de gemeenteraad door Mie Branders. “Dit heeft niets met veiligheid te maken, maar alles met intimidatiepogingen om klokkenluiders schrik aan te jagen.”