Antwerp Pride Parade 2022.
Volledig scherm
Antwerp Pride Parade 2022. © Xavier Piron

HERBELEEF. 125.000 aanwezigen vieren feest tijdens Antwerp Pride Parade

ANTWERP PRIDEMet 125.000 bezoekers en 65 delegaties is de Antwerp Pride Parade de grootste tot nu toe. Dat melden de organisatie en de politie. De parade, die rond 14 uur vertrok aan het Hessenplein, combineerde een positieve boodschap met protest. Ondertussen heeft het feest zich verplaatst naar de Zuiderkaaien voor het Love United Festival. Er zijn nog geen noemenswaardige incidenten gemeld. 

 1. Jury samengesteld voor assisenproces Selahaddin (60) die kleermaker Mehmet doodde met 45 messteken: “Hij kon niet verkroppen dat vrouw van slachtoffer hem had afgewezen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Jury samenge­steld voor assisenpro­ces Selahaddin (60) die kleermaker Mehmet doodde met 45 messteken: “Hij kon niet verkroppen dat vrouw van slachtof­fer hem had afgewezen”

  Dinsdagnamiddag vond in het Antwerpse justitiepaleis de jurysamenstelling plaats voor het assisenproces tegen de 60-jarige Selahaddin Tankisi. Eind 2019 doodde hij kleermaker Mehmet Özkaraman (54) met 45 messteken in zijn winkel in de Brederodestraat. Volgens Tankisi was de aanleiding van de steekpartij een conflict over geld, maar volgens de familie van het slachtoffer is er ook een amoureus motief.
 2. Oekraïens ex-topmodel opent pop-up in Stadsfeestzaal: “Tonen dat Oekraïne veel meer is dan oorlog”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Oekraïens ex-topmodel opent pop-up in Stadsfeest­zaal: “Tonen dat Oekraïne veel meer is dan oorlog”

  ‘Optimism’ staat er in grote, kleurrijke letters te lezen in de nieuwe pop-upwinkel Kyiv in de Stadsfeestzaal. En dat is precies wat Liliya Watson (39), een Oekraïense ex-topmodel, wil uitstralen met het concept. Bezoekers kunnen er vanaf 22 september een maand lang Oekraïense designers ontdekken, de opbrengst gaat naar kinderen in Oekraïne. “Hiermee help je meer dan met een Oekraïense vlag uit te hangen.”