Volledig scherm
Twee illegalen werden doorverwezen naar de Dienst Vreemdelingenzaken © rv

Helft van klanten heeft drugs op zak in nieuw café

In café Ali Baba op de Ten Eekhovenlei is de politie vrijdagavond binnengevallen. Dat was nodig omdat het café in de buurt voor heel wat overlast zorgt.  Bij controle bleek dat 15 van de 27 aanwezigen drugs op zak hadden. Het café dat nog maar enkele weken was geopend, is meteen weer gesloten en verzegeld. 

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns: “Vijftien aanwezigen hadden drugs op zak. Twee aanwezigen waren illegaal in ons land. Zij zijn doorverwezen naar de Dienst Vreemdelingenzaken. Het café had ook niet alle nodige vergunningen.”

 1. Coronavirus: Universiteit Antwerpen neemt extra maatregelen voor personeel in risicogebieden,
scholen gaan maandag gewoon open

  Coronavi­rus: Universi­teit Antwerpen neemt extra maatrege­len voor personeel in risicogebieden, scholen gaan maandag gewoon open

  De Universiteit Antwerpen heeft vrijdag een reeks maatregelen en aanbevelingen gecommuniceerd aan haar personeel om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te vertragen. Personeelsleden die (professioneel) naar een risicogebied zouden moeten reizen, krijgen daarvoor enkel de toelating na goedkeuring door de Commissie Risicobestemmingen. Voor studenten worden geplande reizen naar de risicogebieden voorlopig niet toegelaten. De Antwerpse scholen zijn maandag gewoon geopend.
 2. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.