Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Helft Antwerpenaren wil minder cruisetoeristen

Drie op vier Antwerpenaren steunt het toerisme in eigen stad en 85 procent vindt dat Antwerpen een toeristische bestemming moet blijven. Voor de cruisetoeristen is de Antwerpenaar minder mild. Liefst 54 procent ziet dat aantal liever dalen, een verdrievoudiging in amper twee jaar tijd.

  1. 35 nieuwe ‘Smaakmeesters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

    35 nieuwe ‘Smaakmees­ters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

    De stad Antwerpen en meer dan tachtig gepassioneerde horecaondernemers organiseren op 3 en 4 oktober de zesde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Het hele weekend kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken en ondanks de coronacrisis zijn er dit jaar 35 nieuwe deelnemers. “Een teken van veerkracht, er is meer nodig dan een virus om onze stad te doen kapseizen”, zegt schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA).
  2. Antwerpse jeugdfilmorganisatie JEF start met Toekomstmakers, een reizende filmstudio met onder anderen Anuna De Wever en Chrostin

    Antwerpse jeugdfilm­or­ga­ni­sa­tie JEF start met Toekomstma­kers, een reizende filmstudio met onder anderen Anuna De Wever en Chrostin

    De Antwerpse jeugdfilmorganisatie JEF strijkt binnenkort neer in scholen met hun project Toekomstmakers. Met dit educatief traject willen ze kinderen hun eigen toekomst laten vormgeven door middel van workshops en een mobiele filmstudio. Via een onlineplatform krijgen ze bovendien advies van Anuna De Wever, Chrostin, Jelle Mels, Caroline Vrijens, Mo Bakker en Bebel Tshiani Baloji.