Een doodse Grote Markt in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een doodse Grote Markt in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

“Hef avondklok op, sta weer evenementen toe en laat mensen normaal shoppen”: groep betoogt woensdag in Antwerpen, maar alleen online

Het protest tegen de verstrengde coronamaatregelen in ons land, en dan vooral in Antwerpen, laait steeds feller op. De groep ‘Vrij ondernemen België’ heeft een petitie gelanceerd en gaat woensdag 5 augustus betogen in naam van de evenementen-, horeca-, retail- en cultuursector.  Het plan om op de Grote Markt te betogen, is ingeslikt na overleg met de politie. Zondagmiddag hadden al 1.700 mensen de petitie ondertekend. 

  1. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op zondag 27 september

    Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op zondag 27 september

    In Antwerpen zijn er op één dag 139 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 183. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 1796 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Antwerpen op 339 te liggen. Omdat Antwerpen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.