Havenarbeiders draaiden in de eerste helft van dit jaar iets meer shiften dan in het eerste semester van 2018.
Volledig scherm
Havenarbeiders draaiden in de eerste helft van dit jaar iets meer shiften dan in het eerste semester van 2018. © Photo News

Havenarbeiders moeten vaker stempelen, maar er wordt ook veel extra volk aangeworven

De Antwerpse havenarbeiders hebben in de eerste helft van dit jaar 1,5 procent meer shiften gedraaid. Beste maanden waren april en mei. De stijging ligt in lijn met de lichte groei van de geloste en geladen goederen. De dokwerkers stempelden wel vaker dan vorig jaar. Volgens werkgeverskoepel Cepa komt dat door de uitbreiding van het vaste contingent havenarbeiders.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Alessandra (28) over de helse laatste maanden van haar vader in Antwerps rusthuis: “Ze logen zelfs over zijn gebroken heup”
  PREMIUM

  Alessandra (28) over de helse laatste maanden van haar vader in Antwerps rusthuis: “Ze logen zelfs over zijn gebroken heup”

  Alessandra Ruyten (28) verliest in april haar 73-jarige vader aan corona, na een lijdensweg in een Antwerps woonzorgcentrum. Drie maanden later wil ze haar verhaal met de wereld delen. “Ik zwijg niet langer na de gruwelijke getuigenissen over de crisis in de rusthuizen. Al is het maar om te beletten dat andere mensen hetzelfde overkomt als mijn lieve, fiere papa. Ik heb ook een klacht ingediend bij de Woonzorglijn.”
 2. Sergio Herman stelt nieuwste restaurant voor: “Le Pristine is precies wat Antwerpen nodig had”
  PREMIUM

  Sergio Herman stelt nieuwste restaurant voor: “Le Pristine is precies wat Antwerpen nodig had”

  Food, fashion, design, art en music: dat zijn de vijf pijlers waarop Le Pristine, het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman, gebaseerd is. Met twee topchefs, één uit Oud Sluis en de ander uit Pure C, een samenwerking met high-endkledingzaak Verso, een interieur van Space Copenhagen en kunstwerken in elke hoek van het restaurant, maakt Le Pristine die kernwoorden ook waar. Het restaurant opent de deuren op 14 juli, vandaag mocht de pers al eens een kijkje komen nemen. “Een dergelijk ‘fine casual dining’-concept is precies wat Antwerpen nodig had”, zegt Herman.