Volledig scherm
Een lesgever van een nieuwe straddle carrier-chauffeur is vanmorgen uit de kabine gevallen. © rv

Havenarbeider verongelukt bij val uit containerkraan

De 58-jarige havenarbeider  D.B. uit Deurne  is kort voor de middag  uit de cabine van een straddle-carrier gevallen op kaai 869 aan de Europa-terminal. De man  overleefde de val van 12 meter hoogte niet.  Ook woensdag gebeurde een zwaar ongeval  bij de Mexiconatie op de Transcontinentaalweg. Dat slachtoffer ligt nog in coma. 

Het ongeval op de Europaterminal van PSA aan kaai 869 gebeurde om 11u15.    Havenarbeider D.B. werd dood onder zijn straddle-carrier aangetroffen. ER kon geen hulp meer baten. PSA legde alle activiteiten onmiddellijk stil. 

De Antwerpse arbeidsauditeur heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste omstandigheden van het ongeval.

Woordvoerder Pieter Wyckaert van het arbeidsauditoraat preciseert dat het slachtoffer D.B.  inderdaad ook als “peter” werkt voor nieuwe chauffeurs van straddle-carrier. Bij zo’n opleiding zitten dan twee personen in de smalle stuurcabine. Donderdagochtend was D.B. echter  gewoon aan het werk en zat dus alleen in de cabine. 

Pieter Wyckaert: “Er is alarm geslagen toen de 58-jarige chauffeur niet meer reageerde op radio-oproepen van zijn collega’s . De collega’s zijn dan de straddle-carrier gaan zoeken en stelden vast dat er niemand meer in de cabine zat. Het slachtoffer was eruit gevallen en had een val van 12 meter gemaakt. De reanimatiepogingen van zijn collega’s mochten niet meer baten. Een rooster aan de onderkant van de stuurkabine was  weggeklapt. Mogelijk ligt daar de oorzaak van de dodelijke val.”  

Mexiconatie

Woensdag gebeurde ook een zwaar arbeidsongeval op de terreinen van Mexiconatie aan de Transcontinentaalweg. Een man werd geplet tussen de laadkaai en een container toen hij iets naar een collega wilde roepen. Net op dat moment werd de container achteruit tegen de laadkaai gereden.  Het slachtoffer  is geen havenarbeider. De man is  zwaar gewond afgevoerd en ligt in coma in het ziekenhuis. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meyrem Almaci (Groen): “Vliegschaamte is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatieven”
    PREMIUM

    Meyrem Almaci (Groen): “Vlieg­schaam­te is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatie­ven”

    Nooit stond Groen er zo goed voor. De partij surft op de klimaathype, al neemt ze ook risico’s. Zoals: de slimme kilometerheffing en het vervangen van de salariswagen door het mobiliteitsbudget. In de peilingen is Groen de tweede grootste. Voorzitster Meyrem Almaci trekt de lijst in Antwerpen. Misschien wordt ze wel minister-president. “Wie wélke ambitie heeft, laat ik aan journalisten over. Ons verhaal draait rond een menselijker, eerlijker en gezonder beleid.”