Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © epa

Haven speelt cruciale rol bij grootschalige oefening Amerikaans leger

Hoe vlot kan het Amerikaanse leger een omvangrijke strijdmacht van het thuisfront naar Europa brengen? Dat wordt dit voorjaar getest met de oefening Defender 2020 in het kader van de NAVO. Het Belgische leger neemt niet “actief” deel, maar ze coördineert wel de doortocht van de troepen en materiaal, voornamelijk via de haven van Antwerpen.

  1. Rechter beslist nog niet over terugbetaling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafprocedure afwachten”
    Antwerpen

    Rechter beslist nog niet over terugbeta­ling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafproce­du­re afwachten”

    De ondernemingsrechtbank neemt nog geen beslissing over het faillissement van Point Urbain, de horecavennootschap van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen. De curator die het faillissement behandelt, eist de terugbetaling van 1 miljoen euro door het koppel. “Wacht tot het gerechtelijk onderzoek rond is”, stelt Joris Vercraeye, advocaat van El Kaouakibi.