Jenne Decleir speelde in april een miniconcertje voor de bewoners van zorgcentrum De Gulden Lelie. Het is een van de initiatieven van het district om artiesten een stukje inkomen te geven nu ze door de coronacrisis zware tijden doormaken.
Volledig scherm
Jenne Decleir speelde in april een miniconcertje voor de bewoners van zorgcentrum De Gulden Lelie. Het is een van de initiatieven van het district om artiesten een stukje inkomen te geven nu ze door de coronacrisis zware tijden doormaken. © Klaas De Scheirder

Hart onder de riem voor kunstenaars: district compenseert stukje van inkomensverlies

Het Antwerps districtsbestuur steekt de door de coronacrisis zwaar getroffen kunstenaars een hart onder de riem. Als hun voorstelling in een van de vijf ontmoetingscentra verplaatst is naar 2021, wordt hen dit jaar al een voorschot van 30 procent uitgekeerd. Voor definitief geschrapte voorstellingen is er een compensatie van 30 procent van de uitkoopsom voorzien.

 1. ‘Coronaserenades’ om bewoners woonzorgcentra op te vrolijken: “Ook als er terug bezoek mag komen, willen we hiermee verder”

  ‘Coronase­re­na­des’ om bewoners woonzorg­cen­tra op te vrolijken: “Ook als er terug bezoek mag komen, willen we hiermee verder”

  Omdat bewoners van woonzorgcentra momenteel geen bezoek kunnen ontvangen, organiseert de stad er kleine concertjes. Zo passeerden Fien Desmet en Hanne Peetermans met engelenstem en gitaar onder andere in woonzorgcentrum Sint-Gabriël. “Waarom zouden we ermee stoppen als de bewoners weer bezoek mogen krijgen? Er was ook voor corona al te weinig livemuziek in zorgcentra.”
 1. Horecapersoneel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak
  Play

  Horecaper­so­neel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak

 2. Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen
  Play

  Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen