Volledig scherm
Met een fietstocht langs de verschillende stakingsposten wil Hart Boven Hard aantonen dat ze solidair zijn met de stakers en het protest steunen. © Klaas De Scheirder

Hart Boven Hard heeft ook hart voor stakers: burgerbeweging houdt ‘bike strike’ langs Antwerpse stakingsposten

In Antwerpen heeft de burgerbeweging Hart Boven Hard een fietstocht gehouden langs de verschillende stakingsposten. De organisatie wil zo aantonen dat ze solidair zijn met de stakers en het protest steunen.

Net zoals bij de algemene staking in 2014, organiseerde het platform Hart Boven Hard opnieuw fietstochten. Onder de noemer ‘Bike Strike’ fietsten ze langs de stakingsposten op de nationale stakingsdag. Op die manier wil de beweging tonen dat ze de vakbonden steunen. Hart Boven Hard is een burgerinitiatief dat mensen en organisaties verenigt die zich zorgen maken over de besparingen van de Vlaamse en de federale regering.

Eindjes aan elkaar knopen

“Steeds meer mensen hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen”, zegt woordvoerder Wouter Hillaert. Hij wijst ook op het feit dat volgens de Europese armoede-indicator één op de vijf inwoners van ons land ‘een risico op armoede en sociale uitsluiting’ loopt. “Dat hakt in op hun gezondheid, op hun onderwijskansen, op hun maatschappelijke ontplooiing, op hun toekomst.” 

Hart Boven Hard wil samen met de vakbonden pleiten voor meer koopkracht, waardig werk en pensioen. “Redenen genoeg om de protesten te verbreden”, aldus de woordvoerder.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.
  2. De leukste tips voor het weekend

    De leukste tips voor het weekend

    De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad.