Volledig scherm
Met een fietstocht langs de verschillende stakingsposten wil Hart Boven Hard aantonen dat ze solidair zijn met de stakers en het protest steunen. © Klaas De Scheirder

Hart Boven Hard heeft ook hart voor stakers: burgerbeweging houdt ‘bike strike’ langs Antwerpse stakingsposten

In Antwerpen heeft de burgerbeweging Hart Boven Hard een fietstocht gehouden langs de verschillende stakingsposten. De organisatie wil zo aantonen dat ze solidair zijn met de stakers en het protest steunen.

Net zoals bij de algemene staking in 2014, organiseerde het platform Hart Boven Hard opnieuw fietstochten. Onder de noemer ‘Bike Strike’ fietsten ze langs de stakingsposten op de nationale stakingsdag. Op die manier wil de beweging tonen dat ze de vakbonden steunen. Hart Boven Hard is een burgerinitiatief dat mensen en organisaties verenigt die zich zorgen maken over de besparingen van de Vlaamse en de federale regering.

Eindjes aan elkaar knopen

“Steeds meer mensen hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen”, zegt woordvoerder Wouter Hillaert. Hij wijst ook op het feit dat volgens de Europese armoede-indicator één op de vijf inwoners van ons land ‘een risico op armoede en sociale uitsluiting’ loopt. “Dat hakt in op hun gezondheid, op hun onderwijskansen, op hun maatschappelijke ontplooiing, op hun toekomst.” 

Hart Boven Hard wil samen met de vakbonden pleiten voor meer koopkracht, waardig werk en pensioen. “Redenen genoeg om de protesten te verbreden”, aldus de woordvoerder.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaamborden ‘Jodenstraat’ verwijderd voor gevelrenovatie

    Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaam­bor­den ‘Joden­straat’ verwijderd voor gevelreno­va­tie

    De verwijderde straatnaamboorden van de Jodenstraat aan de Wapper zijn dan toch geen daad van vandalisme. Meer dan waarschijnlijk werden de bordjes onlangs verwijderd toen de gevel werd gerenoveerd. “Het verdwijnen van de bordjes is me al in het najaar van 2018 opgevallen, ik heb toen onmiddellijk de diensten gevraagd dit te onderzoeken. Ik ben blij dat hier geen misverstand over kan groeien en dat de straatnaambordjes netjes weer terughangen”, vertelt districtsschepen Straatbeeld Samuel Markowitz. Sinds deze middag zijn de naamborden opnieuw aan de gevel bevestigd.
  2. Jongeman (19) op elektrische step lichtgewond na knal tegen wagen

    Jongeman (19) op elektri­sche step lichtge­wond na knal tegen wagen

    In de Abdijstraat op het Kiel vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een auto en een negentienjarige man op een elektrische step. De man op de step reed richting Sint-Bernardsesteenweg. Ter hoogte van het kruispunt met de Zandvlietstraat botste hij op een wagen die in de richting van de De Bosschaertstraat reed. De 74-jarige bestuurder van de wagen had voorrang van rechts en had de man op de step niet opgemerkt, omdat deze aan de linkerkant van de rijbaan reed. Deze ging er verkeerdelijk van uit dat hij zich op een voorrangsweg bevond. De wagen was stevig geblutst maar wel nog rijvaardig, de step was helemaal kapot. De jongeman raakte slechts lichtgewond bij de aanrijding.