Wijnbouwer Patrick Nijs in wijngaard Steenkuyl op de Houwaartseberg in Tielt-Winge.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijnbouwer Patrick Nijs in wijngaard Steenkuyl op de Houwaartseberg in Tielt-Winge. © rv

Hageland levert eerste Belgische wijn ooit op kaart van beste restaurant ter wereld: “Binnenkort worden we niet meer over het hoofd gezien als wijnland”

Tielt-WingeSinds kort prijkt een stukje Hageland op de menukaart van Spaans sterrenrestaurant El Celler de Can Roca. De verantwoordelijke hiervoor bevindt zich echter in onze meest noordelijke provincie. Wijnbouwer Patrick Nijs (52) uit Antwerpen maakt maar al te graag de oversteek naar de Houwaartseberg in Tielt-Winge waar hij in wijngaard Steenkuyl een unieke blend van druiven teelt. Samen vormen ze de basis voor Kontreir, een rode wijn die alsmaar hogere toppen scheert. “We moeten de Hagelandse identiteit en kwaliteit meer uitspelen, ook over de landsgrenzen heen”, meent Nijs.

 1. Bus met Britse joden kwam naar Antwerpen om te bidden met geloofsgenoten; chauffeur (69) verongelukt en tiener in levensgevaar
  Update

  Bus met Britse joden kwam naar Antwerpen om te bidden met geloofsge­no­ten; chauffeur (69) veronge­lukt en tiener in levensge­vaar

  In Antwerpen is zondagochtend rond 3.30 uur een zwaar ongeval gebeurd met een Britse minibus. De 67-jarige bestuurder kwam om. Zestien andere inzittenden raakten gewond. Een 15-jarige jongen is in levensgevaar. De Britse chauffeur Shimon Siegel verzorgt een regelmatige busdienst tussen de joodse gemeenschap in Londen en de orthodoxe gemeenschap van de grote rabbijn Leibush in Antwerpen. Het gezelschap was op de terugweg naar Londen toen het ongeval gebeurde.
 2. “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LGBTQ+-moslims in De Roma afgeblazen

  “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LG­BTQ+-mos­lims in De Roma afgeblazen

  LGBTQ+-ers worden in de islamcultuur nog té vaak scheef bekeken. Om het taboe te doorbreken zou eind deze maand in het Borgerhoutse cultuurhuis De Roma een ‘Queer Iftar’ worden gehouden: een iftar - de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan - voor moslims uit de community. Zóu. Want het evenement is afgeblazen: de organisatie vreest voor de veiligheid van de bezoekers nadat er op sociale media heel wat kwade reacties verschenen.
  Borgerhout