In 2019 werd de nieuwe kraker van ExxonMobil, liefst 96 meter hoog, in gebruik genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2019 werd de nieuwe kraker van ExxonMobil, liefst 96 meter hoog, in gebruik genomen. © PhT

Grote Antwerpse industriebedrijven investeren fors: record van 11,6 miljard euro in tien jaar

AntwerpenDe 25 grote industriële bedrijven in de Antwerpse haven hebben de voorbije tien jaar voor bijna 11,6 miljard euro geïnvesteerd. Liefst 53 nieuwe projecten zijn in de steigers gezet. Drieënveertig daarvan zullen voor 2022 in gebruik zijn genomen. Dat blijkt uit een overzicht van Voka Antwerpen-Waasland.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Stad knipt tijdelijk in openingsuren stedelijke kinderopvang: personeelstekort is te nijpend
  Antwerpen

  Stad knipt tijdelijk in openings­uren stedelijke kinderop­vang: personeels­te­kort is te nijpend

  De stedelijke kinderopvangverblijven in Antwerpen beperken vanaf maandag 20 september hun openingsuren. Normaal liggen die tussen 7 en 18 uur. Dat wordt 8 tot 17 uur, voor een vijftal weken “Er zijn door ziekte of quarantaine te veel kindbegeleiders afwezig”, zegt bevoegd schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). “Met de ouders die er nu niet meer geraken, zoeken we een oplossing.”
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.