Begin dit jaar werd in een loods in Essen (België) een bende opgerold die 4 ton cocaïne probeerde in te voeren via de Rotterdamse haven.
Volledig scherm
Begin dit jaar werd in een loods in Essen (België) een bende opgerold die 4 ton cocaïne probeerde in te voeren via de Rotterdamse haven. © Openbaar ministerie

Groepje cafékennissen krijgen vier ton cocaïne toevertrouwd; straffen tot 7 jaar geëist

Het openbaar ministerie heeft donderdag celstraffen tot zeven jaar en boetes tot 40.000 euro gevorderd tegen elf beklaagden die betrokken waren bij een poging om vier ton cocaïne in te voeren via de haven van Antwerpen. De drugs waren echter al onderschept in Nederland. Toen de container naar een loods in Essen werd gebracht, kwam de politie tussen.

  1. Wildplasser blijkt geseind als gevluchte gevangene: “Plasje leverde ritje naar de gevangenis op”

    Wildplas­ser blijkt geseind als gevluchte gevangene: “Plasje leverde ritje naar de gevangenis op”

    Een actie tegen verschillende vormen van overlast in Antwerpen-Noord is zuur uitgedraaid voor een wildplasser. Het wijkteam Brederode van de Politie Antwerpen een man op die tegen een boom urineerde in het Hof van Leysen. Deze bleek geseind als ontvluchte gevangene. “Zijn plasje leverde hem een rit op naar de gevangenis, waar hopelijk wel een toilet beschikbaar is”, aldus de politie.
    Antwerpen