Boekenberglei. Omdat de huidige keerlus in de Boekenberglei (ter hoogte van de Sint-Rochusstraat) voor verkeersonveilige situaties zorgt - de tram keert over fiets- en voetpaden - wordt de lus verlegd. De tram zal in de toekomst in een lus gestuurd worden van de Gitschotellei/Drakenhoflaan naar de Boekenberglei en via de Cruyslei terug naar de Gitschotellei.
Volledig scherm
Boekenberglei. Omdat de huidige keerlus in de Boekenberglei (ter hoogte van de Sint-Rochusstraat) voor verkeersonveilige situaties zorgt - de tram keert over fiets- en voetpaden - wordt de lus verlegd. De tram zal in de toekomst in een lus gestuurd worden van de Gitschotellei/Drakenhoflaan naar de Boekenberglei en via de Cruyslei terug naar de Gitschotellei. © Stad Antwerpen

Groen verontwaardigd over halvering trams tussen station Berchem en Eksterlaar: “Zoveelste afbouw openbaar vervoer”

Antwerpen/Borgerhout/Berchem/DeurneDe Lijn had op een infovergadering over de nieuwe keerlus Boekenberglei – Drakenhoflaan – Gitschotellei slecht nieuws. De keerlus Eksterlaar in Deurne-Zuid zal in de loop van dit najaar definitief worden afgesloten. De sporen verkeren in te slechte staat. “Dat betekent een halvering van de dienstverlening tussen het station van Berchem en Eksterlaar”, zegt een verontwaardigde Marij Preneel (Groen), districtsburgemeester van Borgerhout.

 1. De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbeweging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiedenis”
  PREMIUM

  De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbewe­ging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiede­nis”

  Bart Van Nuffelen (49) wilde als kind eigenlijk journalist worden en met zijn nieuwe VRT MAX-podcastreeks ‘De Kunst van het Verdwijnen’ komt hij wel dicht in die buurt. In acht afleveringen jaagt de theatermaker drie onwaarschijnlijke verhalen na die zich allemaal op één straathoek in de joodse wijk afspeelden. “De spectaculaire tunnelroof zit wellicht nog vers in het geheugen, maar het is belangrijk om ook de andere drama’s daar niet te vergeten.”
 2. Aanslagplegers viseerden opnieuw familie El H. maar vergisten zich van voordeur
  Deurne

  Aanslagple­gers viseerden opnieuw familie El H. maar vergisten zich van voordeur

  In het Antwerpse district Deurne hebben onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag een woning onder vuur genomen in de Bijenhofstraat. Alles wijst erop dat de daders de schoonfamilie van de familie El H. uit Berchem viseerden. Die familie El H. uit de Deken De Winterstraat krijgt bijna wekelijks af te rekenen met aanslagen. Deze keer vergisten de daders zich wel van voordeur. De geviseerde familieleden woont elders in de straat.