Bourlaschouwburg, de vaste stek van het Toneelhuis
Volledig scherm
Bourlaschouwburg, de vaste stek van het Toneelhuis © Klaas De Scheirder

Groen na vertrek Toneelhuis-directie: “Raad van bestuur moet ontslag nemen”

AntwerpenDe partij Groen roept dinsdag op tot het ontslag van de raad van bestuur van het Antwerpse Toneelhuis. De oproep komt er nu de toekomst van het Toneelhuis op het spel staat door een dreigend verlies van de cultuursubsidies.

 1. Frank Jespers (60) nam in veertig jaar carrière nog nooit één dag verlof: “Te hard werken slecht voor je gezondheid? Integendeel”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Frank Jespers (60) nam in veertig jaar carrière nog nooit één dag verlof: “Te hard werken slecht voor je gezondheid? Integen­deel”

  Slechts 1 op 5 Vlamingen is gelukkig op zijn job. Zaakvoerder van transportbedrijf Vinnietrans Frank Jespers (60) behoort tot die twintig procent. Meer nog: de geboren Merksemnaar nam in zijn veertigjarige carrière nog nooit één dag verlof. Na elke tegenslag in zijn leven drukte hij zelfs nog harder op de gaspedaal: “Godzijdank dat ik na mijn verlamming opnieuw kon gaan werken. Dan weet je pas écht wat vakantie is.”
 2. Louis en Jonas openen restaurant Briquet in Borgerhout: "Niet te veel tralala, gewoon lekker eten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Louis en Jonas openen restaurant Briquet in Borgerhout: "Niet te veel tralala, gewoon lekker eten”

  Aan het Vinçotteplein in Borgerhout is deze week een gloednieuw restaurant geopend: Briquet is de eerste zaak van ‘horecaboys’ Louis Devos (30) en Jonas Van Sant (29). De twee werkten vroeger samen in een ander Antwerps restaurant, maar de tijd was rijp om een eigen zaak uit de grond te stampen. “We zijn een restaurant zonder pretentie, maar wel met genoeg oog voor detail.”