Pepinster, de iconische beelden van de overstromingen.
Volledig scherm
Pepinster, de iconische beelden van de overstromingen. © Joel Hoylaerts / Photo News

Groen Antwerpen schenkt 2.500 euro aan slachtoffers watersnood

AntwerpenGroen Antwerpen heeft een benefiet gehouden voor de slachtoffers van de watersnood in Luik, Namen, Limburg en Vlaams-Brabant. Iedereen die wilde kon iets drinken, een hapje eten en een plaatje aanvragen. De avond bracht 1.894,85 euro op. Groen Antwerpen verhoogde de opbrengst tot 2.500 euro en stortte het bedrag integraal naar het Belgische Rode Kruis.

 1. “Onze straten moeten leefbaar zijn voor iedereen”: Critical Mass Antwerpen fietst WK-parcours
  Antwerpen

  “Onze straten moeten leefbaar zijn voor iedereen”: Critical Mass Antwerpen fietst WK-par­cours

  Met een Family Ride kon je zaterdag over het Antwerpse stuk van het WK-parcours fietsen. Daar zagen ook de organisatoren van de regelmatig gereden Critical Mass Bike Ride wel iets in. Enkele tientallen fietsers maakten er gebruik van om nog eens aandacht te vragen voor de positie van de zwakke weggebruiker in het verkeer. Eén maand geleden kwamen twee kinderen om bij een bijzonder tragisch dodehoekongeval in de Lange Leemstraat.
 2. “Wout wint met een straat voorsprong”: Antwerpse wielerfans zorgen voor mooie apotheose van drie dagen WK-koorts
  Antwerpen

  “Wout wint met een straat voorsprong”: Antwerpse wielerfans zorgen voor mooie apotheose van drie dagen WK-koorts

  En toen ontplofte de Groenplaats: Antwerpen beleefde zijn climax van drie dagen WK-koorts klokslag tien uur zondagochtend. Op het podium: halfgod Remco Evenepoel en oppergod Wout van Aert. Die toegaf toch een beetje zenuwachtig te zijn. “Kan ook niet anders als ik hier eens goed rondkijk.” In drie dagen kwamen er volgens het stadsbestuur 300.000 mensen naar Antwerpen. Burgemeester De Wever (N-VA) vindt dat de investering méér dan waard.