De mural op de Herentalsebaan beeldt een verpleegkundige met een mondmasker af.
Volledig scherm
De mural op de Herentalsebaan beeldt een verpleegkundige met een mondmasker af. © RV/Deurne

Graffiti in Deurne brengt hulde aan zorgverleners

Op de Herentalsebaan in Deurne, aan de parking van ziekenhuis AZ Monica, verrijst deze week een nieuwe mural. Die beeldt een verpleegkundige met mondmasker af. Met het graffitikunstwerk wil het Antwerpse district hulde brengen aan alle zorgverleners die sinds de coronacrisis tot het uiterste gaan.

De mural op de Herentalsebaan beeldt een verpleegkundige met een mondmasker af.
Volledig scherm
De mural op de Herentalsebaan beeldt een verpleegkundige met een mondmasker af. © RV/Deurne

Andere initiatieven vind je onder #SAMENTEGENCORONA.

 1. Benno Bernard: “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen” 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Sharia4Belgium
  PREMIUM

  Benno Bernard: “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen” 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Sharia4Belgium

  Exact tien jaar geleden verstoorde Fouad Belkacem met zijn pas opgerichte Shariah4Belgium een lezing aan de universiteit in Antwerpen. Dichter/schrijver Benno Barnard had zijn lezing als titel “Lang leve God, weg met Allah” gegeven. “De dagen nadien werd ik uitgescholden voor racist en islamhater. Ja, ik en niet die Belkacem was een gevaar voor de democratie.” Wij blikken in drie afleveringen terug op 10 jaar Shariah4Belgium.
 2. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

  Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

  De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
 3. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

  Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

  De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.