Portret van provinciegouverneur Cathy Berx.
Volledig scherm
Portret van provinciegouverneur Cathy Berx. © Gregory Van Gansen / Photo News

Gouverneur Cathy Berx reageert op ongeval in Lange Leemstraat: "Het is niet normaal dat kinderen sterven als 'collateral damage' in het verkeer”

AntwerpenGouverneur Cathy Berx is zwaar aangedaan door het tragische ongeval in de Lange Leemstraat, waarbij twee jonge zusjes het leven lieten. Ze vindt dat alle kruispunten idealiter conflictvrij moeten zijn, en wijst ook op eenieders verantwoordelijkheid om een ‘modal shift’ te verwezenlijken: “We moeten er met z’n allen voor zorgen dat de hoeveelheid verkeer vermindert.”

  1. Schepen Koen Kennis (N-VA) reageert op heisa na dodelijk ongeval: “Gaat het kruispunt nu sowieso aangepakt worden? Neen”
    ANTWERPEN

    Schepen Koen Kennis (N-VA) reageert op heisa na dodelijk ongeval: “Gaat het kruispunt nu sowieso aangepakt worden? Neen”

    Er zijn heel wat vragen ontstaan na het dramatische ongeval van dinsdagochtend in de Lange Leemstraat waarbij twee zusjes om het leven kwamen. Het kruispunt werd eerder al conflictvrij gemaakt, maar die beslissing werd teruggeschroefd door het stadsbestuur. De reden daarvoor bleek niet de doorstroming van hulpdiensten te zijn - zoals eerder gedacht - maar het toenemend verkeer in de straat. “Een conflictvrij kruispunt met langere wachttijden en aangroeiende files zorgt net voor méér onveiligheid”, pareert mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).