De toekomstige P+R in Merksem, langs de Bredabaan.
Volledig scherm
De toekomstige P+R in Merksem, langs de Bredabaan. © RV

Gloednieuwe parkeertorens aan stadsrand krijgen samen 71 laadpalen voor elektrische auto’s

Lantis gaat de drie nieuwe park-and-rides op Linkeroever, Luchtbal en in Merksem uitrusten met 71 laadpunten voor elektrische wagens. Later zou dat aantal kunnen uitbreiden tot 254. Lantis (ex-BAM) is de bouwheer van de Oosterweelverbinding. Daarnaast wordt gezocht naar een bedrijf dat de drie park-and-rides voorziet van systemen voor toegangscontrole, ticketing en camerabewaking.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Bezielers van Camion openen fine dining restaurant Camionette op PAKT-site: “Alle puzzelstukjes vallen in elkaar”
  Antwerpen

  Bezielers van Camion openen fine dining restaurant Camionette op PAKT-si­te: “Alle puzzelstuk­jes vallen in elkaar”

  We schreven er een tijdje geleden al over, maar nu is het ook eindelijk zover: Camille Dubois (30) en Boqion De Pooter (30) van het populaire vegan restaurant Camion openen op vrijdag 1 juli hun tweede vestiging - Camionette - op de PAKT-site. Camion zal voortaan worden verdergezet als een ontbijt- en lunchbar, terwijl je bij Camionette zowel ‘s middags als ‘s avonds terecht kan voor allerlei sharing gerechten of een glaasje natuurwijn in de bar. “Bij Camionette breken we met het beeld dat enkel traditioneel tafelen onder fine dining geplaatst kan worden.”
 1. deSingel pent veertig jaar geschiedenis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentieplek voor muziek, dans en theater”
  ANTWERPEN

  deSingel pent veertig jaar geschiede­nis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentie­plek voor muziek, dans en theater”

  Conservatoriumgebouw en culturele hotspot deSingel heeft door de pandemie zijn veertigste verjaardag nog niet op een waardige manier kunnen vieren. Daar komt nu verandering in. Het cultuurhuis pakt uit met een overzichtsboek, presenteert opnieuw het hiphopfestival Dear Antwerp en komt met verbouwingsplannen voor meer artistieke ruimtes en een eigen café.
 2. Gemeenteraad slaat deur Bernarduscentrum dicht en keert na de zomer terug naar opgefrist stadhuis: wat hebben we onthouden van die vijf jaar?
  PREMIUM
  Antwerpen

  Gemeente­raad slaat deur Bernardus­cen­trum dicht en keert na de zomer terug naar opgefrist stadhuis: wat hebben we onthouden van die vijf jaar?

  Vijf jaar lang werd de Antwerpse gemeenteraad ‘verbannen’ naar de voormalige provincieraadszaal in het Bernarduscentrum aan de Lombardenvest. Vanaf september kunnen de 55 raadsleden opnieuw debatteren in het gemoderniseerde stadhuis. Een terugkeer waar zowat iedereen naar uitkijkt, durven we wedden. Maar welke momenten kleurden nu zoal die afgelopen vijf jaar?