De toekomstige P+R in Merksem, langs de Bredabaan.
Volledig scherm
De toekomstige P+R in Merksem, langs de Bredabaan. © RV

Gloednieuwe parkeertorens aan stadsrand krijgen samen 71 laadpalen voor elektrische auto’s

Lantis gaat de drie nieuwe park-and-rides op Linkeroever, Luchtbal en in Merksem uitrusten met 71 laadpunten voor elektrische wagens. Later zou dat aantal kunnen uitbreiden tot 254. Lantis (ex-BAM) is de bouwheer van de Oosterweelverbinding. Daarnaast wordt gezocht naar een bedrijf dat de drie park-and-rides voorziet van systemen voor toegangscontrole, ticketing en camerabewaking.

 1. Rechter beslist nog niet over terugbetaling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafprocedure afwachten”
  Antwerpen

  Rechter beslist nog niet over terugbeta­ling van 1 miljoen door Sihame El Kaouakibi: “Eerst de resultaten van de strafproce­du­re afwachten”

  De ondernemingsrechtbank neemt nog geen beslissing over het faillissement van Point Urbain, de horecavennootschap van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen. De curator die het faillissement behandelt, eist de terugbetaling van 1 miljoen euro door het koppel. “Wacht tot het gerechtelijk onderzoek rond is”, stelt Joris Vercraeye, advocaat van El Kaouakibi.
 2. Hoe een fascistische Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Hoe een fascisti­sche Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”

  In de nacht van 22 op 23 mei 1936 worden twee socialistische syndicalisten in de Antwerpse binnenstad neergekogeld door een fascist. De moord op Albert Pot (19) en Theo Grijp (37) gaf aanleiding tot de grootste algemene staking ooit in ons land, en betekende meteen ook het begin van onze moderne sociale zekerheid. De gebeurtenissen worden zaterdag om 14 uur door de socialistische vakbond ABVV herdacht.