Volledig scherm
Het rouwprentje van Eve Poppe. © RV

Glazenwasser “compleet verrast” door aanhouding in onderzoek naar 22 jaar oude moord op Eve Poppe

De 55-jarige glazenwasser Stephane D.L. is nu ook aangehouden voor de moord op Eve Poppe. De 38-jarige vrouw werd op 9 september 1997 dood aangetroffen in haar woning aan de Argentiniëlaan op de Antwerpse Luchtbal. De politie vond toen het levenloze lichaam van de vrouw in de slaapkamer. Het slachtoffer bleek te zijn gewurgd met een touw en vertoonde verschillende messteken in de borststreek. Het destijds gevoerde onderzoek leverde niet de gehoopte doorbraak op.

De verdachte die vanmorgen werd aangehouden, zit sinds vorig jaar al in de gevangenis voor een andere cold case, namelijk de moord op Ariane Mazijn in Antwerpen uit 1992. Stephane D.L. was destijds de glazenwasser van het gebouw waar Mazijn als conciërge woonde. 

Via DNA-onderzoek vond de federale politie nu ook aanwijzingen tegen Stephane D.L. voor de moord op Eve Poppe.  Vandaag verscheen hij voor de onderzoeksrechter waar hij zich heeft beroepen op zijn zwijgrecht. 

De onderzoeksrechter heeft de vijftiger aangehouden. Volgende week dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Complete verrassing 

Advocaten Christian Clement en Seno Devriendt die Stephane D.L. bijstaan, spreken van een volkomen verrassing. “Onze cliënt is vanmorgen uit de gevangenis gehaald en voorgeleid voor de onderzoeksrechter.  Daar werd hem meegedeeld dat hij verdacht wordt van de moord op Eve Poppe. Die mededeling kwam als een volslagen verrassing want onze cliënt was daarover nog nooit ondervraagd door de politie.  Ook voor meneer D.L. was het even slikken. Hij  kreeg enkele vragen voorgelegd maar daar kon hij niet zomaar op antwoorden.”

“Ook wij weten helemaal niets van de aanwijzingen die er eventueel tegen hem zijn in het moordonderzoek op Eve Poppe. Daarom heeft onze cliënt zich op zijn zwijgrecht beroepen, zodat wij de tijd krijgen om het dossier in te kijken en de verdediging voor te bereiden. Aanstaande dinsdag zullen wij meer kunnen zeggen op de raadkamer.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Een dronken bestuurder (26) heeft zaterdagnacht lelijk huisgehouden op de Turnhoutsebaan. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen en beschadigde een gevel en daarna ramde hij een tramhalte. Het voertuig van de man geraakte zwaar beschadigd en was niet echt meer rijvaardig. Daarop besloot de man dan maar de benen te nemen in de richting van de Stenenbrug. Een interventiepatrouille kon de man oppakken. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar agenten vonden de autosleutels van de wagen langs de vluchtroute die de man had genomen. Omdat hij zich agressief gedroeg en weigerde om een ademtest af te leggen, pakte de politie de bestuurder op voor openbare dronkenschap. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
 2. Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuivenbergwijk

  Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuiven­berg­wijk

  Het wijkteam van de lokale politie Antwerpen heeft vrijdag tijdens een controleactie op het Duinplein acht illegalen betrapt. De controle kwam er naar aanleiding van overlast die al geruimde tijd gemeld wordt. De controle was vooral gericht op een horecazaak, maar ook de 35 personen die op het plein zelf aanwezig waren werden gecontroleerd. Daarvan bleken er dus acht illegaal in ons land te verblijven. Een van hen was minderjarig. Een andere aanwezige kreeg een pv voor drugsbezit. Ook vijf foutparkeerders werden op de bon geslingerd.
 3. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

  Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

  Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.