Gianni Vermeersch balt de vuisten nadat hij Stan Dewulf en Baptiste Planckaert (verscholen op dit beeld) in de laatste rechte lijn van de Antwerp Port Epic klopt.
Volledig scherm
Gianni Vermeersch balt de vuisten nadat hij Stan Dewulf en Baptiste Planckaert (verscholen op dit beeld) in de laatste rechte lijn van de Antwerp Port Epic klopt. © BELGA

Gianni Vermeersch wint Antwerp Port Epic: “Voor Alpecin-Fenix is dit een schitterend weekeinde”

Drie West-Vlamingen veroverden de haven van Antwerpen. De derde editie van de Antwerp Port Epic draaide uit op een strijd tussen Gianni Vermeersch, Stan Dewulf en Baptiste Planckaert. Dit West-Vlaamse trio reed de laatste 25 kilometer samen voorop. Vermeersch sprintte het snelst.

  1. Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchteling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchte­ling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrach­ten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”

    Hij was al vijftien (!) jaar toen hij de allereerste schooldag van zijn leven meemaakte. Nog eens zestien jaar later werd hij zelf directeur van een kleuter- en lagere school. Ontmoet Sahadi Daria (32), van Afghaans vluchteling tot schooldirecteur op het Antwerpse Linkeroever. “De leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet, hebben me overtuigd zelf opvoeder te worden”