Gouverneur Cathy Berx en de deputés mochten een van de eerste aardbeien proeven.
Volledig scherm
Gouverneur Cathy Berx en de deputés mochten een van de eerste aardbeien proeven. © RV

Ghesellen van de Aardbei brengen ‘Hoogstraats goud’ naar gouverneur

Hoogstraten/AntwerpenEen kleine week nadat de Ghesellen van de Aardbei te gast waren in het paleis in Brussel, trokken ze donderdag naar het provinciehuis in Antwerpen. 

 1. Donderwolken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidieadvies
  PREMIUM
  Antwerpen

  Donderwol­ken boven Antwerps Toneelhuis: directie zet stap opzij na negatief subsidiead­vies

  Het loopt allesbehalve lekker in het Toneelhuis. Het bekende Antwerpse stadstheater dreigt niet alleen zijn subsidies te verliezen na een negatief advies. Nu zet ook de nieuwe directie een stap opzij. Wegens ziekte, luidt het officieel. Opvallend: de artiesten nemen nu tijdelijk het roer over. “Niet alleen onze artistieke werking maar ook de jobs van 70 vaste en minstens evenveel tijdelijke medewerkers zijn in gevaar”, aldus acteur Tom Dewispelaere maandagavond op een persconferentie in de Bourlaschouwburg.
 2. Heraanleg Groenplaats start in 2024
  Antwerpen

  Heraanleg Groen­plaats start in 2024

  In 2024 krijgt de Groenplaats een grondige heraanleg. Het college van burgemeester en schepenen keurde daarvoor het voorontwerp goed. Er komt een moderne centrale toegang naar de ondergrond, een dubbele rij nieuwe bomen, toekomstbomen op de hoeken en nieuwe zitbanken. Ook ondergronds zijn er heel wat verbeteringen zoals een nieuwe grote fietsenparking en een waterbuffer. Ook de aanpalende Eiermarkt en Beddenstraat worden heraangelegd. De opdrachtgevers stad Antwerpen, De Lijn, water-link i.s.m. Aquafin en Indigo Group organiseren op 21 mei een infomarkt over de plannen.