Het operagebouw in Antwerpen, met links Hotel Wagner.
Volledig scherm
Het operagebouw in Antwerpen, met links Hotel Wagner. © Benoit De Freine

Gezocht: lichtontwerper die operagebouw kan doen stralen

AntwerpenGezocht: een lichtontwerper die de Vlaamse Opera en Hotel Wagner op het Antwerpse Operaplein volop kan laten stralen. De stad Antwerpen gaat via een open oproep op zoek naar een ontwerper die een architecturale verlichting op maat van de recent gerenoveerde opera en het naastgelegen hotel kan opmaken.

 1. Versmalde parkeerstroken op Zuid zorgen voor chaos: “Een ‘Cliootje’ past nog net maar alles wat groter is...”
  Antwerpen

  Versmalde parkeer­stro­ken op Zuid zorgen voor chaos: “Een ‘Cliootje’ past nog net maar alles wat groter is...”

  De nieuwe parkeerstroken op het Zuid zijn volgens veel buurtbewoners te smal. Zij troffen de afgelopen week hun wagen vaak met blikschade of afgebroken zijspiegels aan. Oppositiepartij CD&V reageert niet mals op de verkeerschaos die het volgens hen met zich meebrengt: “Na de saga met geverfde woonerven is dit opnieuw tekenend voor het verfpotbeleid van het huidige stad- en districtsbestuur”
 2. Vakbonden bouwsector herdenken slachtoffers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Vakbonden bouwsector herdenken slachtof­fers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”

  Vakbondslieden van over heel het land kwamen donderdagmiddag samen op de site van het ingestorte schoolgebouw op Nieuw Zuid om de slachtoffers te herdenken en hun nabestaanden te steunen. Hoewel de nadruk op solidariteit lag, kon een duidelijke syndicale schreeuw niet onderdrukt worden: “Onze mensen werken onder enorme tijdsdruk tussen een mierennest van verschillende aannemers.”
 3. Antwerpenaar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpe­naar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”

  Sinds 2017 was er een zoekactie bezig naar gestolen, opgegraven aardewerk uit de Italiaanse streek Apulië. En wat blijkt nu? Achthonderd van die zeldzame artefacten uit de periode van 600 voor Christus -ter waarde van zo’n 11 miljoen euro- lagen gewoon bij een Antwerpse kunstverzamelaar thuis in Ranst. We spraken met oud-speurder Hugo Cillis over de zaak die opgelost geraakte dankzij een foto en een grafsteen: “Hij mag hopen dat hij in Italië in ruil voor waardevolle informatie een strafvermindering krijgt.”