De Scheepvaartschool is uitstekend gewapend om de leerlingen veilig op school te ontvangen: Jeroen Strijbos is aangeworven als coronamedewerker.
Volledig scherm
PREMIUM
De Scheepvaartschool is uitstekend gewapend om de leerlingen veilig op school te ontvangen: Jeroen Strijbos is aangeworven als coronamedewerker. © Klaas De Scheirder

Gezocht én gevonden: coronamedewerker start vrijdag op Scheepvaartschool

Een dag of acht: langer had scheepvaartschool Cenflumarin niet nodig om een geschikte ‘coronamedewerker’ te vinden. “Er reageerden dertig kandidaten op onze vacature. Dat kom je niet gauw tegen in het onderwijs”, glundert directeur Roel Buisseret. De uitverkorene is Jeroen Strijbos (32) uit Heist-op-den-Berg. De juiste man op de juiste plaats: hij verloor onlangs immers zijn job als ambulancier én was zelf even coronapatiënt. 

 1. Alessandra (28) over de helse laatste maanden van haar vader in Antwerps rusthuis: “Ze logen zelfs over zijn gebroken heup”
  PREMIUM

  Alessandra (28) over de helse laatste maanden van haar vader in Antwerps rusthuis: “Ze logen zelfs over zijn gebroken heup”

  Alessandra Ruyten (28) verliest in april haar 73-jarige vader aan corona, na een lijdensweg in een Antwerps woonzorgcentrum. Drie maanden later wil ze haar verhaal met de wereld delen. “Ik zwijg niet langer na de gruwelijke getuigenissen over de crisis in de rusthuizen. Al is het maar om te beletten dat andere mensen hetzelfde overkomt als mijn lieve, fiere papa. Ik heb ook een klacht ingediend bij de Woonzorglijn.”
 2. Sergio Herman stelt nieuwste restaurant voor: “Le Pristine is precies wat Antwerpen nodig had”
  PREMIUM

  Sergio Herman stelt nieuwste restaurant voor: “Le Pristine is precies wat Antwerpen nodig had”

  Food, fashion, design, art en music: dat zijn de vijf pijlers waarop Le Pristine, het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman, gebaseerd is. Met twee topchefs, één uit Oud Sluis en de ander uit Pure C, een samenwerking met high-endkledingzaak Verso, een interieur van Space Copenhagen en kunstwerken in elke hoek van het restaurant, maakt Le Pristine die kernwoorden ook waar. Het restaurant opent de deuren op 14 juli, vandaag mocht de pers al eens een kijkje komen nemen. “Een dergelijk ‘fine casual dining’-concept is precies wat Antwerpen nodig had”, zegt Herman.