In beslag genomen cocaïne naast een stapel in beslag genomen centen.
Volledig scherm
In beslag genomen cocaïne naast een stapel in beslag genomen centen. © AFP / BELGA

Gevangenis overvol: bende die drugs invoerde via havenbedrijf opgepakt en weer vrijgelaten

Een bende rond twee Albanese broers is dinsdagmorgen opgepakt in het kader van een onderzoek naar invoer van cocaïne via het havenbedrijf Medrepair. De bende maakte gebruik van een gestolen login van een crèche om in het rijksregister adressen van havenarbeiders te zoeken. Vier verdachten zijn gearresteerd, onder wie één man die als havenarbeider aan de slag was.

 1. Drugsuithaling loopt niet zoals gepland, even later vindt er wilde schietpartij plaats in hartje Antwerpen: “Zes keer geschoten, maar telkens in de lucht”
  PREMIUM

  Drugsuitha­ling loopt niet zoals gepland, even later vindt er wilde schietpar­tij plaats in hartje Antwerpen: “Zes keer geschoten, maar telkens in de lucht”

  Het Openbaar Ministerie heeft woensdag zes jaar cel gevorderd tegen drie mannen die vorige zomer betrokken waren bij een schietpartij op het Astridplein in hartje Antwerpen. Aanleiding zou een fout gelopen uithaling in het drugsmilieu zijn geweest. Bij het incident, dat als een moordpoging werd gekwalificeerd, raakte niemand gewond. “Ja, mijn cliënt heeft geschoten, maar hij wou enkel dat ze hem met rust lieten.”
  Antwerpen
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 3. Liefde gevolgd naar Syrië, maar daar werd ze twee keer gedwongen uitgehuwelijkt. Nu krijgt IS-bruid 48 maanden cel
  PREMIUM

  Liefde gevolgd naar Syrië, maar daar werd ze twee keer gedwongen uitgehuwe­lijkt. Nu krijgt IS-bruid 48 maanden cel

  De Antwerpse rechtbank heeft IS-bruid Nora V. (29) veroordeeld tot 48 maanden gevangenis, waarvan 18 maanden met uitstel. V. was in 2013 haar grote jeugdliefde Tarik Taketloune gevolgd naar Syrië nadat hij zich aangesloten had bij Islamitische Staat. Volgens haar advocaten wachtte haar daar niet zozeer een strijdersbestaan, maar een hel waarin ze zelfs twee keer gedwongen werd gehuwd. “Kom maar naar hier. Dan trouwen we en leiden we een leven zoals we dat altijd wilden.”
  Antwerpen