Oskar G., in 2013 nog een groot wielertalent, in het wiel van Belgisch kampioen Tom Boonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oskar G., in 2013 nog een groot wielertalent, in het wiel van Belgisch kampioen Tom Boonen. © rv

‘Gevallen’ wielertalent vervalst KUL-diploma om lief te imponeren

De 26-jarige Oskar G. uit Antwerpen gold net als generatiegenoot Wout Van Aert als een groot wielertalent. Terwijl Van Aert hoge toppen scheert, stond Oskar G. maandagmorgen voor de strafrechter. Zijn wielercarrière was abrupt gestopt. Voor het vervalsen van een universiteitsdiploma riskeert hij 15 maanden effectieve celstraf. 

 1. Plannen voor Maritieme Campus liggen onder vuur, Natuurpunt stuurt open brief: “Maak project dat beter aansluit op Hobokense Polder”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Plannen voor Maritieme Campus liggen onder vuur, Natuurpunt stuurt open brief: “Maak project dat beter aansluit op Hobokense Polder”

  Natuurpunt roept in een open brief het Antwerps stadsbestuur en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op om geen vergunning toe te kennen aan de Maritieme Campus Antwerpen (MCA). De natuurvereniging staat wel open voor een project dat beter aansluit bij de ecologische waarde van de Hobokense Polder. Groen en PVDA trokken maandag op de Antwerpse gemeenteraad hard van leer tegen de plannen. Een PVDA-motie werd verworpen.
 2. ASSISEN. “Ze sloegen genadeloos toe. Als roofdieren”: aanklager vindt roofmoord op Leo (59) uit Deurne bewezen
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  ASSISEN. “Ze sloegen genadeloos toe. Als roofdieren”: aanklager vindt roofmoord op Leo (59) uit Deurne bewezen

  Slachtoffer Leo Van Rentergem (59) uit Deurne was zwakbegaafd, tenger én hij had centen. Volgens aanklager Björn Backx was hij dan ook de ideale prooi voor de drie Roemenen die deze week voor het Antwerpse assisenhof terechtstaan voor roofmoord. Onderscheid in het aandeel van de beschuldigden aan Leo’s dood maakt Backx niet. “DNA toont aan dat ze állemaal geweld gebruikten.”
 1. Zeg maar dag tegen je coronakapsel!
  Play

  Zeg maar dag tegen je coronakap­sel!

 2. Esmee in actie voor kika na overlijden vader
  Play

  Esmee in actie voor kika na overlijden vader