Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Geseinde wagen in beslag genomen dankzij ANPR-camera’s

AntwerpenDe politie heeft donderdag in Borgerhout een geseinde wagen in beslag genomen. De bestuurder bleek ook onverzekerd rond te rijden.

 1. ‘Mixers’ vragen concrete bewijzen op hun drugsproces: “Procureur heeft enkel wat chatberichten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Mixers’ vragen concrete bewijzen op hun drugspro­ces: “Procureur heeft enkel wat chatberich­ten”

  “Abstracte chatgesprekken, meer zit er niet in dit dossier”, zo pleitte advocaat Len Augustyns vanmorgen voor zijn cliënt Ghalid S. die verdacht wordt van het witwassen van crimineel geld. Hij is één van de zestien verdachten van drugsbende ‘Mixers’ uit Borgerhout tegen wie de procureur straffen tot 10 jaar cel vordert. Harde bewijzen ontbreken volledig, zo stelt de verdediging.
 2. Gerecht stelt Dewinter buiten vervolging voor vechtpartij: “Oussama S. provoceerde mij.”
  Antwerpen

  Gerecht stelt Dewinter buiten vervolging voor vechtpar­tij: “Oussama S. provoceer­de mij.”

  De raadkamer heeft vanmorgen een incident tussen politicus Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Oussama S. geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. De Marokkaanse man had Dewinter aangeklaagd na een incident op de Amerikalei in juni vorig jaar. Het verhaal over het incident dat Oussama S. had opgehangen wordt tegengesproken door de camerabeelden. De man moet de gerechtskosten betalen.
 1. Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”
  PREMIUM
  MERKSEM

  Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”

  Ziggy Coertjens (30) van hardcore- en metalband Fatal Move uit Merksem wil lotgenoten helpen. Vijf jaar geleden kreeg hij de harde diagnose van een uitgezaaide kanker, maar intussen heeft hij de ziekte zo goed als volledig overwonnen. Met zijn band verkoopt hij mutsen en loopt hij de 100km-run, allebei ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Pas als je de ziekte zelf doorstaat, merk je dat ze overal om je heen zit bij vrienden en familie.”
 2. Provincie legt goudfabriek Value Trading voorwaarden op voor vergunning van drie jaar: “Binnen de maand verhuisplan opstellen”
  Antwerpen

  Provincie legt goudfa­briek Value Trading voorwaar­den op voor vergunning van drie jaar: “Binnen de maand verhuis­plan opstellen”

  Maximaal drie jaar: zo lang mag goudraffinaderij Value Trading nog op zijn huidige plek in de Antwerpse stationsbuurt blijven. De provincie koppelt aan de toegekende omgevingsvergunning nog een voorwaarde: binnen de maand moet het bedrijf de deputatie een plan bezorgen voor een verhuis of voor het stopzetten van alle activiteiten. Value Trading wenste vrijdag niet te reageren.
 3. Vorig jaar meer dan 1 miljoen vaccins gezet in Antwerpen: “Een hallucinant cijfer”
  Antwerpen

  Vorig jaar meer dan 1 miljoen vaccins gezet in Antwerpen: “Een halluci­nant cijfer”

  Zeventig procent van de volwassenen in Antwerpen, Stabroek, Schoten, Wommelgem en Borsbeek heeft al een boosterprik in de arm laten zetten. Over heel 2021 zijn in de Antwerpse vaccinatiecentra alles samen ruim 1 miljoen coronavaccins toegediend. “De vrijwilligers zijn uitgeroepen tot Antwerpenaar van het jaar. Een zeer verdiende erkenning”, zegt schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA).