Berlinde De Bruyckere en Pieter Boons bij één van de kunstwerken in het Middelheimmuseum
Volledig scherm
Berlinde De Bruyckere en Pieter Boons bij één van de kunstwerken in het Middelheimmuseum © Klaas De Scheirder

Gentse kunstenares Berlinde De Bruyckere opnieuw te gast in Middelheimmuseum

De kunstenwerken van de Gentse Berlinde De Bruyckere zijn te gast in het Middelheimmuseum, Focuspresentatie #2. De presentatie in het collectiepaviljoen biedt een inzicht op het denkproces van de kunstenaar. In het Braempaviljoen en in het kunstpark werden twee monumentale werken ge(her)installeerd.

 1. Minder bestelwagens op straat door proefproject met fietskoeriers
  Antwerpen

  Minder bestelwa­gens op straat door proefpro­ject met fietskoe­riers

  Op Campus National van Thomas More is deze week een ‘microhub’ verrezen. Pakketjes worden in die microhub geleverd en van daaruit door een fietskoerier naar vier winkels in Quartier National gebracht. Een win-winsituatie: er zijn minder bestelwagens in de straten, de studenten Transport en Logisitiek leren iets bij door het project in goede banen te leiden en de klanten krijgen hun pakketje op een duurzame manier geleverd.
 2. “Het begon als tijdverdrijf op wc. Daarom noem ik het ook shit-art”: Wouter Steel (46) en Eef Francx (45) exposeren voor het eerst samen
  Antwerpen

  “Het begon als tijdver­drijf op wc. Daarom noem ik het ook shit-art”: Wouter Steel (46) en Eef Francx (45) exposeren voor het eerst samen

  ‘Symbiotic’: zo zal de expositie van Wouter Steel (46) en Eef Francx (of Patteef) (45) in de Apex Gallery in Hopland heten. Van 26 november tot 31 januari is er een symbiose van de werken van de schilder en collagemaker te bewonderen, steeds met referentie naar de grote klassiekers, gevoel voor humor en toch met de vinger aan de pols van de actualiteit. “Wij maken geen kunst voor de elite.”