Ondanks de regen verzamelden studenten maandag op het Sint-Jansplein
Volledig scherm
Ondanks de regen verzamelden studenten maandag op het Sint-Jansplein © Tessa Kraan

Geen virus houdt hen nog tegen: studenten voor één namiddag koning van het Sint-Jansplein

AntwerpenHelemaal uitgeregend maar vooral heel blij: een gepaste beschrijving voor de duizenden studenten die vandaag samenkwamen op het Sint-Jansplein. De zevende editie van ‘Students On Stage’ trapte traditiegetrouw het nieuwe academiejaar af. Onze reporter ging ter plaatse en zag dat 8.000 studenten koning waren van het Sint-Jansplein, waarschijnlijk de stad.

  1. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsgedicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”
    Antwerpen

    Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsge­dicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”

    Het geweigerde stadsgedicht van Ruth Lasters én haar ontslag zinderde maandag ook na in de gemeenteraad. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) oogstte verbazing bij meerderheid en oppositie toen hij het gedicht prees en zelfs voordroeg. “Het is shockerend hoe het college zich opstelt tegenover artistieke vrijheid. Stop dan liever met stadsdichters, zodat je dit soort toestanden vermijdt.”