Volledig scherm
Ampere had eerder al een eigen podium op het ter ziele gegane festival Laundry Day aan de Middenvijver. © rv

Geen twee, zonder drie: na Elrow Town en Fire is Gold strijkt nu ook technofestival Ampere Open Air deze zomer neer op Middenvijver

Nachtclub en evenementenhal Ampere aan het Centraal Station breidt uit met een eigen festival. De dag na het Fire Is Gold-festival zal Ampere dezelfde infrastructuur overnemen aan de Middenvijver op Linkeroever. Op het programma vijftig internationale en lokale artiesten uit de elektronische muziekwereld op vijf podia. De tickets gaan vanaf vandaag over de toonbank.

Volgens het ruimtelijk uitvoeringsplan van 2015 mogen er aan de Middenvijver op Linkeroever slechts drie festivaldagen plaatsvinden op het groene domein. Na Fire Is Gold, de opvolger van Laundry Day, en Elrow Town palmt Ampere die derde dag nu in. Fire Is Gold vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 augustus, Ampere zal een dag later dezelfde infrastructuur gebruiken voor haar eigen eerste openluchtfestival. Eerder had Ampere wel al haar eigen podium op het ter ziele gegane Laundry Day.

Wereldwijd uitgezonden

Op artistiek vlak staat Ampere Open Air wel volledig los van Fire Is Gold. Waar het laatste festival vooral inspeelt op de populaire urban cultuur verdiept Ampere zich meer in de techno- en housewereld. Ampere gaat onder andere samenwerken met het populaire Britse streamingplatform Boiler Room. Boiler Room zal één van de vijf podia cureren op Ampere Open Air en wereldwijd live uitzenden, zoals het bij al haar projecten doet.

“Technoliefhebbers kunnen zich optrekken aan legendes Jeff Mills, Len Faki, Recondite en Marcel Dettmann”, klinkt het bij de organisatie. “Verder spelen ook Praslesh, Ben Hayes, Synkro, Betonkust & Palmbomen II, Donna Leake, Dan Shake, Stellar Om Source, David Vunk en Gabriella Vergilov ten dans in een mix die gaat van techno naar house tot ambient en future jazz.”

Antwerps talent

“Naast een internationale selectie streeft Ampere Open Air ernaar om jonge talenten van Antwerpse bodem een welverdiend platform te geven om hun creativiteit te tonen. Zo heeft het festival onder andere gekozen voor componist en live-performer Hiele, de rijzende ster Lola Haro en het boeiende Borokov Borokov dat live zal spelen.”

Later volgt er een nieuwe lading artiesten. Ampere Open Air vindt plaats op zondag 25 augustus aan de Middenvijver op Linkeroever. Tickets zijn vanaf nu te koop vanaf 25 euro. Info en tickets hier.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Beschikbare bouwgronden slinken: Antwerpse vastgoedspeler Antonissen Development Group trekt naar Luxemburg

  Beschikba­re bouwgron­den slinken: Antwerpse vastgoed­spe­ler Antonissen Develop­ment Group trekt naar Luxemburg

  Nu het aantal beschikbare bouwgronden in België zienderogen slinkt, kijken steeds meer Belgische vastgoedspelers en -investeerders over de grens, richting Luxemburg. Die markt boomt als nooit tevoren. Dat blijkt uit een marktanalyse die Antonissen Development Group heeft gemaakt om zijn eerste stappen op de Luxemburgse markt voor te bereiden. De Antwerpse vastgoedspeler breidt dan ook zijn activiteiten uit en huurt daarvoor zelfs een nieuw kantoor in de Luxemburgse hoofdstad.
 2. Luchthaven wil geen torens tot 100 meter aan Pelikaanstraat: “Maximaal 57 meter”

  Luchthaven wil geen torens tot 100 meter aan Pelikaan­straat: “Maximaal 57 meter”

  De Antwerpse luchthaven ziet torens tot 100 meter hoog aan de Pelikaanstraat niet zitten. “Het advies van de luchthaven stelt dat de hoogte maximaal 56,86 meter mag bedragen”, zegt het kabinet van schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA). “We gaan nu bekijken wat dit voor het ruimtelijk plan (RUP) betekent. We zullen er in elk geval alles aan doen om dit braakliggende gebied aan te pakken.”
 3. ‘Waterplan’ moet stad wapenen tegen droogte, hitte en wateroverlast

  ‘Waterplan’ moet stad wapenen tegen droogte, hitte en waterover­last

  Een internationaal team van ontwerpers en ingenieurs heeft na anderhalf jaar analyse een ‘Waterplan’ uitgewerkt voor Antwerpen. Dat maakte schepen voor Openbaar Domein Claude Marinower (Open Vld) vrijdag bekend. Het plan reikt oplossingen aan om de stad te beschermen tegen wateroverlast én droogte. Op korte termijn zal er veel meer aandacht gaan naar het verstandig gebruik van hemelwater op wijk- en straatniveau.