Een dertigtal collega's van notariaat Celis, Celis en Liesse op de Kasteelpleinstraat supporterden vandaag voor 'onze Nick en zijn kompanen'
Volledig scherm
PREMIUM
Een dertigtal collega's van notariaat Celis, Celis en Liesse op de Kasteelpleinstraat supporterden vandaag voor 'onze Nick en zijn kompanen' © Sam Haeghens

Geen medaille, wel champagnedouche voor Belgian Lion Nick Celis (32): “Indrukwekkend hoe hij job als notaris combineert met topbasketbal”

Twee keer verliezen op één dag, dat pikt. Toch mogen de Belgian Lions met hun vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokyo zeker trots zijn. Het 3x3 basketbalteam was in de discipline het enige amateurteam waarvan elk lid er nog een vaste job op nahoudt. Het Laatste Nieuws ging langs bij de collega’s van de bezieler van het team én notaris Nick Celis (32): “Na elke match spoot de champagne van trots in het rond.”

  1. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
    PREMIUM

    BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

    “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.