Sfeerbeeld van het Docklands Festival 2019.
Volledig scherm
Sfeerbeeld van het Docklands Festival 2019. © Docklands Festival.

Geen festival maar wel livestream van Docklands dit weekend

Dit stralende zomerweekend had het droomscenario geweest voor de derde editie van Docklands Festival aan de Scheldebocht in Antwerpen. Bij wijze van troost organiseert het festival zaterdagmiddag een mini-editie in de vorm van een livestream met onder andere Nick Bril en Maxim Lany aan de knoppen.

Normaal gezien wordt dit weekend de derde editie van het openlucht dansfestival Docklands gevierd. “We kunnen niet wachten om onze fans een smashing party te bezorgen en we zullen er alles aan doen om dat ook mogelijk te maken als het weer kan”, klinkt het bij Docklands. “In de tussentijd hebben wij op de originele datum van het festival een livestream georganiseerd. Die zal zaterdag te volgen zijn op onze Facebookpagina.”

De livestream start om 15.00 uur met deejays La Nuyt en Delivery Guy. Daarna spelen Notoir en Nick Bril en Maxim Lany sluit de stream af om 22.00 uur. Meer info hier. Alles over muziek in Antwerpen hier.

  1. Coronacrisis nekt theater De Proefkonijnen: gezelschap kan huur niet meer betalen, petitie is laatste strohalm

    Coronacri­sis nekt theater De Proefkonij­nen: gezelschap kan huur niet meer betalen, petitie is laatste strohalm

    De coronacrisis lijkt de doodsteek te worden voor het theater van gezelschap De Proefkonijnen op de Frankrijklei in hartje Antwerpen. Er zit niets anders op dan de huur van het pand op te zeggen. “We hebben nooit subsidies gevraagd”, zegt bezieler Randall Van Duytekom. “Dat doet ons nu de das om.” Het gezelschap is met een online petitie gestart om zo de politiek van zijn betekenis te overtuigen.