De GZA-ziekenhuizen zullen geen bedden exclusief vrijhouden voor coronapatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
De GZA-ziekenhuizen zullen geen bedden exclusief vrijhouden voor coronapatiënten. © BELGA

Geen absolute voorrang voor coronapatiënten in Antwerpse ziekenhuizen: “We laten geen enkel bed zomaar leegstaan”

AntwerpenDe Antwerpse ziekenhuizen laten geen bedden leeg voor de exclusieve opvang van coronapatiënten. “Stel dat er nog één bed op intensieve zorg vrij zou zijn voor iemand met Covid en we moeten snel een patiënt met een ander acuut probleem helpen, dan leggen wij die in dat bed”, zegt hoofdarts Kristiaan Deckers van ziekenhuisgroep GZA. Opmerkelijk: de zeven patiënten op intensieve bij GZA zijn gevaccineerden. ”Dat was drie weken geleden nog anders. Vandaar het belang van een boosterprik.”

  1. Plantaardig restaurant WILD'n opent de deuren in hotel Sapphire House: “Het eerste restaurant dat plantaardige high-end gastronomie brengt in Antwerpen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Plantaar­dig restaurant WILD'n opent de deuren in hotel Sapphire House: “Het eerste restaurant dat plantaardi­ge high-end gastrono­mie brengt in Antwerpen”

    Chic gaan eten, maar dan volledig plantaardig? Het kan vanaf vandaag bij WILD’n, het nieuwe restaurant van sterrenchef Bart De Pooter in vijfsterrenhotel Sapphire House Antwerp. Op het menu staan onder andere koolblad met paddenstoelenbouillon en gerookte knolselder of kweepeer met kokos, koji chocolade en aardpeer. “Verschillende internationale collega’s bewezen het al: groenten centraal zetten op het menu wérkt.”