De GZA-ziekenhuizen zullen geen bedden exclusief vrijhouden voor coronapatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
De GZA-ziekenhuizen zullen geen bedden exclusief vrijhouden voor coronapatiënten. © BELGA

Geen absolute voorrang voor coronapatiënten in Antwerpse ziekenhuizen: “We laten geen enkel bed zomaar leegstaan”

AntwerpenDe Antwerpse ziekenhuizen laten geen bedden leeg voor de exclusieve opvang van coronapatiënten. “Stel dat er nog één bed op intensieve zorg vrij zou zijn voor iemand met Covid en we moeten snel een patiënt met een ander acuut probleem helpen, dan leggen wij die in dat bed”, zegt hoofdarts Kristiaan Deckers van ziekenhuisgroep GZA. Opmerkelijk: de zeven patiënten op intensieve bij GZA zijn gevaccineerden. ”Dat was drie weken geleden nog anders. Vandaar het belang van een boosterprik.”

  1. “Op het moment van de seks was er toestemming. Mag je die dan weer intrekken?” Man riskeert 2 jaar cel voor verkrachting prostituees nadat hij niet wilde betalen.
    PREMIUM
    Antwerpen

    “Op het moment van de seks was er toestem­ming. Mag je die dan weer intrekken?” Man riskeert 2 jaar cel voor verkrach­ting prostitu­ees nadat hij niet wilde betalen.

    Als je seks hebt met een prostituee en hem of haar achteraf niet betaalt, heb je die persoon dan verkracht? Johannes v.E. (60) riskeert in ieder geval 2 jaar cel vanwege dit vraagstuk. Eind vorig jaar nodigde de Nederlander twee vrouwen uit voor een zwoele nacht, maar bleek achteraf geen geld te hebben. En er zijn antecedenten. Eind juli kreeg de 39-jarige Laurent V.N. 5 jaar cel voor gelijkaardige feiten. “Mijn cliënt is vooral eenzaam en zoekt troost in de armen van escortedames.”