De man rees aan hoge snelheid door de Carnotstraat.
Volledig scherm
De man rees aan hoge snelheid door de Carnotstraat. © Laenen

Gedrogeerde bromfietser geeft valse naam aan politie

AntwerpenDe politie heeft het voorbije weekend een 23-jarige bromfietser betrapt onder invloed van drugs. Zijn opgevoerde bromfiets werd voor 30 dagen in beslag genomen.

 1. Schoten gelost op woning in Klaproosstraat in Wilrijk: verdachte gearresteerd in Nederland
  Antwerpen

  Schoten gelost op woning in Klaproos­straat in Wilrijk: verdachte gearres­teerd in Nederland

  De politie heeft woensdagavond meerdere meldingen gekregen van mensen die in de omgeving van de Klaproosstraat in Wilrijk schoten gehoord hadden. Bij aankomst van de politie bleek er inderdaad met een wapen geschoten te zijn op één van de panden in de straat. Specifiek gaat het om de woning van de familie El J. Datzelfde pand werd vorige week nog bestookt met zwaar vuurwerk. Ondertussen werd al een verdachte aangehouden in Nederland.
 2. Antwerpse jeugdsector moet 23 medewerkers ontslaan: “Alles wat voor verbinding en warmte zorgt in onze stad, moet eraan geloven”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse jeugdsec­tor moet 23 medewer­kers ontslaan: “Alles wat voor verbinding en warmte zorgt in onze stad, moet eraan geloven”

  Na de heisa rond de cultuursubsidies met Antwerps schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA), dreigt nu ook schepen van Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) in de vuurlinie terecht te komen. Door besparingen zal de Antwerpse jeugdsector in de toekomst namelijk zo’n 23 medewerkers moeten ontslaan. Dat blijkt uit een intern rapport van de sector, schrijft ‘Gazet van Antwerpen’. Schepen Beels beet gisteren van zich af in haar raadscommissie. “Er wordt het jeugdwerk niets afgenomen.”
 1. “Ik gaf het spuitje aan mijn vrouw, ik had het niet verkocht”: Opnieuw dealers van Tomorrowland voor de rechtbank
  Antwerpen/Boom

  “Ik gaf het spuitje aan mijn vrouw, ik had het niet verkocht”: Opnieuw dealers van Tomorrow­land voor de rechtbank

  De Antwerpse correctionele rechtbank behandelde vandaag de tweede zittingsdag in het teken van (potentiële) drugsdealers die deze zomer gearresteerd werden op Tomorrowland. In totaal stonden 18 mensen terecht en net als de vorige keer was de meest gehoorde verdedingslijn: “Ik verkocht niets, maar hield het bij voor vrienden.” De straffen die uitgesproken werden in de zaken van vorige maand, toonden aan hoezeer de rechtbank dat geloofde.
 2. Opvolging verzekerd: tienjarige kleindochter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerentoren
  ANTWERPEN

  Opvolging verzekerd: tienjarige kleindoch­ter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerento­ren

  De Amerikaanse sterarchitect Daniel Libeskind wist deze week niet elke Antwerpenaar te overtuigen van zijn ontwerp voor de nieuwe Boerentoren van Fernand Huts, maar zelf was hij vrijdagavond wel geëmotioneerd. Niet door zijn eigen project, maar door de maquette van Huts’ kleindochter Emmanuel (10), die haar eigen toren - mét logo van Katoen Natie - mocht voorstellen aan de wereldbekende architect.